På landsmøtet til Frp sa finansminister Siv Jensen at regjeringen ville bevilge 200 millioner kroner for å fjerne noen bomstasjoner.

I revidert statsbudsjett som ble lagt fram tirsdag formiddag er nå listen over bomstasjoner som nå fjernes klar:

  • Fylkesvei 544 Halsenøysambandet (Hordaland)
  • Fylkesvei 17 Tverlandet – Godøystraumen (Nordland)
  • Listerpakken

- Regjeringa er opptatt av at det skal bli mindre bompengar for folk flest. Nå bruker vi 200 millioner kroner til å slette gjelden til tre bompengeprosjekt og fjerner bomstasjonene. Igjen viser vi at vi tar folks bompengbelastning på alvor ved å få gjennom ytterligere bevilgninger. Det kommer bilistene til gode, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i en uttalelse.

Listerpakken hadde 15 millioner kroner i gjeld. I Nordland slettes 66 millioner kroner, som var planlagt nedbetalt innen 2022.

Den største summen på 119 millioner kroner går til Halsnøy, hvor bommene egentlig var planlagt å stå frem til 2025.

Bompengeopprør

Nyheten kommer etter at det i løpet av våret har bygget seg opp et bompengeopprør, spesielt i Bergens-området - der det nye antibompengepartiet på målinger har kommet opp som byens nest største parti.

Nylig ble det kjent at lokalpolitikerne går med på å fjerne to bomstasjoner ved Åsane.

Motstanden mot de høye bomprisene har nå også nådd Arbeiderpartiet. Jonas Gahr Støre sa nylig til Nettavisen at han mente det var blitt for dyrt og rammet usosial - spesielt rundt de store byene.

NAF: - Savner tiltak som monner

- NAF er glad for alle tiltak som kan redusere bompengeutgiftene. Men når oljepengebruken når nye høyder, er det skuffende at det ikke kommer tiltak som monner mer, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF i en pressemelding.

Sammen med de 500 millionene som ble vedtatt i statsbudsjettet utgjør reduksjonen i revidert budsjett rundt fem prosent av det som betales inn i bompenger i år. Det betyr at 95 prosent av bompengene vil bestå.

- Norge har aldri vært i nærheten av å bruke så mye oljepenger som nå. Da er det underlig at regjeringen ikke prioriterer å fjerne bompenger høyere, sier Ryste.