RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: diettube/YouTube (diettube/YouTube)

Dette er bryllupsdietten

Sist oppdatert:
Ernæringseksperter advarer mot den nye trenddietten hvor mat føres inn gjennom nesa.

(SIDE2): Gifteklare kvinner lever på kun 800 kalorier i håp om å gå ned til bryllupsdagen.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Bryllupsdiett
En ny ekstremdiett i USA har fått flere amerikanske kvinner til å få mat tilført gjennom nesen i et desperat forsøk på å gå ned i vekt. Særlig kommende bruder er ivrige etter å teste ut den nye slankekurmetoden, men ernæringsekspertene advarer nå mot denne «bryllupsdietten», skriver ScienceDaily.com.

Dietten går ut på å leve på kun 800 kalorier om dagen i ti dager. Slankekuren omtales som en rask og sult-fri metode for å bli kvitt de ekstra kiloene ved å tilføre proteiner, fett og vann gjennom en tube i nesen.

Riktig kosthold og tren mer
En av de som er skeptiske er professor Suzy Weems. Hun mener ekstremdietten kan være enda mer skadelig enn de såkalte sultekurene der man tillater seg kun flytende føde og maks tusen kalorier om dagen.

- Den kan se ut som at denne dietten gir stor risiko for betennelse og irritasjon i kroppen, forklarer hun.

Videre forteller Suzy Weems at dietten gir deg under halvparten så mye kalorier som en gjennomsnittlig kvinne trenger i løpet av et døgn.

- Det virker ikke logisk å gjøre dette for den ene bryllupsdagen og de fleste bruder har god tid til å gå ned i vekt til bryllupet på en sunnere måte. Den beste måten på å gå ned i vekt er å spise riktig og trene mer, sier professoren.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

10 dager med slange i nesa
«Diettube» er en av de som tilbyr denne slankemetoden. Den såkalte behandlingen skal helst utføres på et medisinsk senter i samarbeid med lege, men man kan også gjøre det selv hjemme. Pasienten anbefales å gjennomføre ulike tester som blod- og urinprøve før kuren settes i gang.

To tynne slanger blir plassert gjennom neseborene samtidig som personen skal drikke må slurker med vann. Deretter blir en «næringsstoffpumpe» som skal festes bak øret koblet til slangene og denne må være tilkoblet i 24 timer. Denne vil gi personen en proteinløsning bestående av essensielle aminosyrer, vitaminer og mineraler som er spesielt tilpasset han eller hennes egne behov. Miksturen blander man selv av en pulverløsning og vann og er det eneste man får lov til å «spise».

Det er lov til å drikke kaffe, te og vann, og det er nødvendig å innta to liter vann om dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere