Gå til sidens hovedinnhold

Dette er de fem savnede nordmennene

- Vi leter nå på alle de stedene det er mulig å lete.

(Nettavisen): Det letes med uforminsket styrke etter de fem savnede Statoil-ansatte i Algerie. Siden gisselaksjonen ved Statoils gassanlegg In Amenas i Algerie startet onsdag har selskapet sammen med norske myndigheter jobbet på spreng for å lete etter de savnede nordmennene som jobbet ved anlegget.

Det var til sammen 17 nordmenn ved anlegget da aksjonen startet, fem av dem er fortsatt savnet.

Les siste nytt om terroraksjonen i Algerie her!

Antall gisler som er funnet drept i Algerie, har steget til 48, sier en kilde i den algeriske sikkerhetstjenesten til nyhetsbyrået Reuters ifølge NTB.

Antall drepte gisler sto tidligere på 23, men etter den brutale avslutningen av gisseldramaet lørdag er ytterligere 25 personer funnet av algeriske styrker som har gjennomsøkt gassanlegget ved In Aménas, ifølge kilden. I tillegg skal 32 gisseltakere være drept.

- Vi står samlet
Søndag kveld offentliggjorde konsernsjef Helge Lund i Statoil navnene på de fem norske ansatte:

De savnede er:

* Tore Bech – 58 år, bosted Bergen

* Hans M. Bjone – 55 år, bosted Brandbu

* Victor Sneberg – 56 år, bosted Sandnes

* Thomas Snekkevik – 35 år, bosted Austrheim/Bergen

* Alf Vik – 43 år, bosted Grimstad

Nettavisen har ikke bilde av Alf Vik, fordi hans pårørende ikke har ønsket dette distribuert til pressen.

Lund sier at navnene til de fem offentliggjøres i samråd med deres familier og norske myndigheter

- Innsatsen for å bringe klarhet gjennom søk og redning fortsetter med uforminsket styrke. Vi står samlet i denne tunge tiden og tenker nå på de pårørendes dype uvisshet og fortvilelse. Vi ber alle vise dem aktsomhet i denne krevende situasjonen. Vi skal gjøre det vi kan for å støtte dem, sier Lund.

Holmås' stefar savnet
Tore Bech er Statoils plassjef på In Amenas, gift, og kommer fra Bergen. Han er også Utviklingsminister Heikki Holmås’ stefar. I en uttalelse sier Holmås:

«Det er med sorg og fortvilelse jeg har fått vite at min mors mann, Tore Bech, fryktes drept i gisseldramaet i Algerie. Han var Statoils plassjef, Vice President Operations, på In Amenas da gisselaksjonen skjedde. Tore giftet seg med min mor den 8. mai 1981, da jeg var bare 8 år. Vi har hatt et nært og godt forhold.

Min dype medfølelse går til alle dem som har opplevd frykt og trusler og til dem som har mistet eller frykter at de har mistet et familiemedlem eller en venn. Jeg takker Staroil og alle andre som har vist omsorg og alle de som har stått på for å redde liv de siste dagene.»

Hans M. Bjone (55) fra Brandbu i Oppland er gift og har to barn, skriver Hadeland. Bjone har jobbet ved gassanlegget In Aménas i Algerie som Production Manager siden 2009, skriver Oppland Arbeiderblad.

- Forferdelig og uvirkelig
Statoils landsjef i Algerie, Victor Sneberg (56), er én av de fem nordmennene.

Sneberg bor i Sandnes, men er opprinnelig fra Manndalen i Troms. Han er gift og har to barn.

En kvinne som er i slekt med ham, sa til Nordlys torsdag at familien opplever situasjonen som forferdelig og uvirkelig.

35 år gamle Thomas Snekkevik, bosatt i Austrheim og Bergen, har jobbet som avdelingsleder ved gassanlegget i In Aménas siden januar 2010. Fra oktober 2007 jobbet han på Kvitebjørn-plattformen i Nordsjøen.

Den siste savnede er Grimstad-mannen Alf Vik (43), som er bosatt i Grimstad. Han er ingeniør og har arbeidet i Statoil siden 2007. De siste årene har han jobbet ved gassanlegget i In Aménas i Algerie, skriver Agderposten.

UD vet hvor nordmennene befant seg
Norske myndigheter skal kjenne til hvor de savnede nordmennene befant seg da angrepet i Algerie startet. Blant dem som er savnet er både Statoils landsjef og plassjef.

Det er Utenriksdepartementet som sent søndag kveld bekreftet overfor VG Nett at de kjenner til hvor nordmennene befant seg ved starten av terroraksjonen.

Pressetalsmann Svein Michelsen ønsker imidlertid ikke å gi noen nærmere informasjon om hvor de savnede var da anlegget ble angrepet onsdag morgen.

- Vi leter nå på alle de stedene det er mulig å lete, sier Michelsen til NTB.

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken