*Nettavisen* Nyheter.

Dette er de nye seriene

Foto: Fredrik Arff

Over nyttår starter tv-kanalene opp med nye serier som skal få folk hektet. Se hvilke her.

(SIDE2:) TVNorge og TV3 har rustet opp i kampen mot de storesøsknene NRK og TV 2 og kjøpt inn serier som skal trekke seere til kanalene.

Her er oversikten:

Shark - TV3
Shark er den tredje mest sette nykommerserien i USA i høst, og Washington Post beskriver serien som ”sesongens beste og mest pulserende nye dramaserie”. I rollen som Sebastian Stark spiller James Woods en karismatisk og selvsikker forsvarsadvokat som etter en dårlig sak og en personlig krise plasseres i en stilling under statsadvokaten, Jessica Devlin (Jeri Ryan).

Shark starter opp i sendeflaten til «Prison Break», nemlig torsdager klokken 21.30. Premiere er 4. januar

Vanished - TV3
Denne serien handler om letingen etter Sara Collins, senator Jeffrey Collins' kone. FBI tar seg av etterforskningen, med Agent Graham Kelton i spissen. Men før de kan finne henne må de finne ut hvem hun egentlig er. Vi ser den mystiske forsvinningen gjennom øynene til FBI, familiemedlemmer og en journalist som er ute etter et scoop. Letingen etter Sara kommer til å avsløre mange hemmeligheter. Ingenting er som det ser ut som, og alle er mistenkte på grunn av hemmelighetene sine.

Sendes tirsdager klokken 21.30. Premiere 2. januar.

Ugly Betty - TVNorge
Serien er produsert av ABC og handler om moteassistenten Betty. Hun er på langt nær så glamorøs som de pene menneskene magasinet hun jobber for setter på trykk.
Problemet er bare at de vakre menneskene som de trykker bilder av ikke eksisterer. Serien som altså setter søkelys på utseendefokus og retusjering av bilder, har i snitt hatt utrolige 14 millioner seere i høst.

Premiere onsdag 3. januar klokken 20.45

Kodenavn Hunter - NRK
Norsk krimserie i seks deler. En rutinepreget fangetransport skal vise seg å snu rundt på livet til den unge politimannen Bjørn. Den realistiske dramaserien «Kodenavn Hunter» viser en side av hemmelig politiarbeid og organisert kriminalitet vi til nå ikke har sett i Norge. Og en kjærlighetshistorie du sent vil glemme

Premiere torsdag 4. januar klokken 21.30.

«Kodenavn Hunter» er Norges kandidat til den gjeve tv-prisen Emmy Awards.

Ellers kommer TV 2 til å starte opp igjen med ferske episoder av «Frustrerte Fruer» etter at sesong to av «Grey's Anatomy» er ferdigsendt.

Numbers - TV 2
Spesialagent Don Eppes i FBI ber sin bror om hjelp idet flere kvinner blir funnet brutalt voldtatt og drept. Broren Charlie er et matematisk geni som bruker algoritmer og formler for å løse krimgåter.

FBI trenger hjelp til å løse flere brutale mord, så spesialagent Don rekrutterer sin bror Charlie til byrået. Charlie er et matematisk geni som kombinerer tall, formler og algoritmer med politietterforsking for å løse kompliserte kriminalsaker.

Premiere torsdag 21. desember kl. 22.30

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.