*Nettavisen* Nyheter.

Dette er den beste julebrusen

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

I hvert fall ifølge Side2-leserne

29.11.12 18:46

(SIDE2:) Ringnes' julebrus fra Hamar Lillehammer bryggeri er klar favoritt blant leserne. Den ble stemt fram som den beste julebrusen med 26 prosent.

Det er Side2-leserne som har klikket på det de mener er den beste julebrusen. Til sammen sto 17 julebrus på lista.

På plass nummer to havner den røde julebrusen fra Grans, og like bak ligger julebrusen fra Dahl, Lerum og Hansa på en delt tredjeplass.

Den tradisjonelle juledrikken engasjerer, og de ivrigste står fast på at brusen fra sitt hjemsted er den beste. I vår avstemning vil det da si at brusen fra henholdsvis Hedmark, Vestfold, Trøndelag, Sogn og Fjordane og Hordaland er vinnerne.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Denne uken skrev Side2 en sak om innholdet i julebrusen, sammenlignet med vanlig brus. Den røde leskedrikken er svært søt, og mange tror kanskje at den er «verre» å drikke enn en vanlig brus. Ernæringsfysiolog ved bramat.no kan imidlertid fortelle at det ikke er mer sukker i en julebrus, enn i en Coca Cola eller Solo for eksempel.

BAKGRUNN: Er julebrus søtere enn vanlig brus?

Men hvilken julebrus er egentlig best? Vi spurte leserne i nevnte sak, og det var her brusen fra Hamar stakk av med en overlegen seier.

Her er noen engasjerte meninger fra leserne når det gjelder julebrusen:

«Lerum Julebrus er drit god! Terningkast 6!»

«Den med pæresmak er blitt min favoritt.»

«Julmust. I Sverige har Coca-Cola gitt opp julebrusmarkeded. Det går rett og slett ikke an å konkurrere mot julmust. Julmusten som var testet her er ekstremt populær i Sverige, og selges i store mengder i alle butikker. Definitivt min favoritt, dette er julebrusen i vår familie...»

«Lerum julebrus nr. 2 på avstemningen, terningkast 1? »

«tror jeg holder meg til øl og akevitt i julen :-)»

«Vad är detta? Bara en riktig julmust i testet, och den får sämsta betyg.. Skandaløst!!»

«Apotekarnes Julmust er det eneste i denne testen som i det hele tatt minner om jul. Nordmenns smaksløker er bare vant til sukkervann med fruktsmak og surt industripiss når de tar seg en øl. Slik er det nå vel uansett, når noe er litt uvant så slakter nordmenn det... »

«I sommer så vil en av de "Julebrusene" være "pink panter brus" en annen av de vil være "tom og jerry brus". De fleste røde "julebrusene" har bare byttet navn.»

HER KAN DU SE HVILKEN JULEBRUS SOM ER STEMT FRAM SOM DEN BESTE, IFØLGE LESERNE:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (side2.no)

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.