RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er det nye hotte

Mer offisielt kan det neppe bli: Mini-PC-er er definitivt det nye store.

I forrige uke kunne vi fortelle om HP som har begynt å gjøre butikk ut av å lage dyre, eksklusiver versjoner ut av såkalte netbook-PC-er, bedre kjent som minimaskiner med dårlige spesifikasjoner til en latterlig lav pris.

Nå er det hot
Når vi kombinerer det faktum at verdens største PC-produsent gjør butikk av å selge noe som er billig til en høy pris, med at Dell nå også lanserer sin egen netbook på det norske markedet. Dell har en rekke ganger påpekt at de ikke er innovatører, men at de følger markedet dit markedet vil. Konklusjonen er dermed utvilsomt at netbooks ikke bare er en liten nisje som Asus og Acer har presset på.

Små maskiner som er glimrede å ha med på reise, og som er beregnet til å skrive brev og surfe på nett, er noe verden vil ha.

Dell lanserer to produkter i denne kategorien: Inspiron Mini 9 og Inspiron Mini 12, med henholdsvis 9 og 12 tommers skjerm.

Bare én kilo
Maskinene er relativt anonyme både i utseende og spesifikasjoner, men det er én ting Dell har fått til, og det er vekt. Minstemann veier bare like i overkant av én kilo. Det er en god del mindre enn del fleste av konkurrentene.

- Med en vekt på like i overkant av en kilo, er Mini 9 en maskin som passer svært godt på reise, samtidig som vi ser at mange av de som har kontaktet oss ønsker en Mini til barna, som deres første PC. Dette er en maskin som primært er beregnet på nettbruk, samtidig som den tilfredsstiller kravene til brukere som forventer å være på nett 24 timer i døgnet, sier PR-sjef Hans Seime i Dell i en pressemelding.

Litt dyrere - for størrelsens skyld
Maskinen er utstyrt med Intels Atom prosessor, 16 GB SSD-lagring, 4-i-1 kortleser, trådløst nett, Bluetooth og Windows XP Home som operativsystem. Maskinen koster 4290 kroner i skrivende øyeblikk. Vekten kommer dermed med et lite tillegg i prisen.

Storebroren har 80 GB harddisk i stedet for SSD-lagring og integrert webkamera. For den må du ut med 1300 kroner ekstra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere