Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er direkte trafikkfarlig

Denne båten skulle fraktes fra Oslo til Trondheim. I Nittedal sa politiet stopp.

(RB.no): En større fritidsbåt skulle etter planen fraktes fra Hjortneskaia i Oslo til Trondheim tirsdag. Papirene var i orden og fra Statens vegvesen hadde det østerrikske transportfirmaet fått dispensasjon til å frakte last med en bredde på fire meter, men det gikk ikke helt som planlagt.

– Etter flere tips fra bilister som reagerte på en fryktelig bred last langs riksvei 4 i Nittedal rykket vi ut og etter å ha kontrollert bredden viste det seg at lasten var 4,25 meter bred, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til RB.no.

Politiet kontaktet dermed Statens vegvesen.

Sjåføren anmeldt

– Dette er direkte trafikkfarlig, sier inspektør i Statens vegvesen, Ove Mareno Skogheim, fra trafikkstasjonen på Jessheim.

Han beordret lasten av veien, den ble dermed bedt om å snu, og eskortert tilbake til havna i Oslo. Nå må båten ironisk nok ta båt til Trondheim.

– Det skal ordnes med en fraktebåt. Det er ikke snakk om sjøsetting av båten på lasteplanet, sier Skogheim.

Ifølge inspektøren blir sjåføren, en kar i midten av 30-åra fra Slovenia nå anmeldt for å ikke ha overholdt den dispensasjonen som var gitt.

– I tillegg vil vi legge inn en merknad på firmaet. Slik at vi ved fremtidige søknader er klar over hva som har skjedd.

Også dårlig merket

I tillegg til at lasten var for bred, var den ifølge Skogheim også dårlig merket.

– Dårlig merking og for bred last førte til at møtende trafikk på riksvei 4 oppførte seg unormalt. Vogntog kjørte langt ut til siden og vi observerte selv at lasten gjorde trafikkbildet farligere enn normalt, forteller inspektøren til rb.no.

Da RB observerte lasten på vei opp mot Djupdalstoppen på E6 benyttet den brede farkosten seg av to felt.

Statens vegvesen vil nå skrive en rapport som de leverer med anmeldelsen til politiet. Hvilke konsekvenser dette får for selskapet er noe usikkert.

Les flere saker på RB.no her!

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken