«Irene» fortsetter sin ødeleggende ferd langs USAs østkyst, men det ser ikke ut som den blir så kraftig som først antatt. Søndag ble orkanen nedgradert til tropisk storm av det nasjonale orkansentret, skriver NBC.

Flyplasser gjenåpnet
Flyplassene som ligger i Washington-regionen er flyplassene åpnet, flyreisene vil gå som normalt med små forsinkelser. I New York området, er imidlertid flyplassene stengt, og det er ikke kjent når de vil åpne igjen.

Se live video nederst i saken!

Søndag kveld har dødstallet steget fra 11 til 14 omkomne i seks forskjellige stater, og flere millioner mennesker har måtte rømme hjemmene sine langs kysten av New Jersey, skriver AP. Tre som faller over ende som er den vanligste dødsårsaken.

Vannivået har også steget 1,2 meter over vanlig nivå i Battery Park i New York, melder msnbc.

Meteorologene tror denne stormfloen kan stige ytterligere til 2,4 meter.

CNN melder også at Hudson River har gått over sine bredder i nedre Manhatten.

President Barack Obama har erklært unntakstilstand i Washington D.C og Delaware.

Les også: - Vi er bekymret.

- Jeg synes vi er blitt pålagt uvanlige mange forholdsregler, sa Louis Vople (67) til Side 2s reporter Camilla Flaatten i New York lørdag. Han har bodd i Bay Ridge i Brooklyn hele livet, men har aldri opplevd maken.

- De har til og med stengt t-banen, og det skjer aldri. Nei, det er nok stille før stormen, sier han og ser utover East River.

Etter all sannsynlighet vil kollektivtrafikken være opp å gå som før fra mandag morgen, skriver New York Times søndag ettermiddag.

Tre millioner uten strøm
Myndighetene vil ikke lenger respondere på nødanrop fra Ocean City i Maryland på grunn av den sterke vinden. Like etter klokken 11 norsk tid ser det ut til at denne byen har klart seg uten de store skadene.

- Selv om det er noe som står i vann, er det ikke noen storflom det er snakk om, sier CNNs korrespondent Jeanne Meserve.

Her kan du følge «Irenes» ferd på interaktivt kart!

Orkanen blir fremdeles definert som en kategori 1 orkan med en vindstyrke på 128 kilometer i timen og vindkast på 160 kilometer i timen, men den er fremdeles en meget kraftig orkan.

I løpet av lørdags kveld og natt til søndag har tre millioner husstander mistet strømmen langs østkysten av USA, ifølge CNN.

Meteorologene i USA har også sendt ut varsel om at det kan oppstå tornadoer i New York. Kunngjøringen gjelder for New York, Long Island og sørlige deler av Connecticut. Denne faren gjelder fram til klokken 11 på formiddagen norsk tid.

New Yorks ordfører Michael Bloomberg understreker livsfaren ved å gå utendørs.

- Tiden for evakuering er over. Nå bør alle holde seg innendørs. Byen har forberedt seg godt på hva som kommer til å skje.

- Det er spent her
Side 2s journalist Camilla Flaatten bor for tiden i Brooklyn i New York. Hun fortalte lørdag at stemningen i metropolen er spent. Orkanen forventes å treffe New York i løpet av søndag morgen norsk tid.

Les også: - Folk hamstrer mat og vann.

- Det er litt spent her. Jeg var nettopp i butikken, og der handler folk inn mye matvarer og vann, i tillegg til vann, batterier lommelykter, øl og vin, forteller hun lørdag kveld til Nettavisen.

Stille før stormen
Nå er det bare å vente for å se hvordan «Irene» kommer til å treffe byen.

- Nå er det veldig stille før stormen, det har regnet kraftig i en times tid. Det er lummer og litt dødt, en del butikker har strengt. I tillegg har subwayen stengt, og det medfører litt kaos, siden folk er så avhengig av den, sier Flaatten videre.

Uværet har kommet til New York. Se video her:

HTML EMBED

(Kilde: TheLondonDesk)

Se live fra New York her:

HTML EMBED
Watch live streaming video from breakinglivenow at livestream.com