Dette er en festival - med døde dyr

Animal Equality tok i bruk en drone for å filme den massive nedslaktningen under Gadhimai-festivalen.

Animal Equality tok i bruk en drone for å filme den massive nedslaktningen under Gadhimai-festivalen. Foto: Skjermdump (Animal Equality UK)

Drone avdekket omfattende dyremishandling. Vi advarer mot sterk video.

Hvert femte år avholdes en hinduistisk festival i Nepal hvor tusenvis av dyr blir slaktet ned til ære for gudinnen Gadhimai. Dyrevernorganisasjonen Animal Equality har nå avdekket omfattende dyremishandling i løpet av festivalen, som startet fredag forrige uke.

Festivaldeltagerne bruker redskaper som øks, sverd og kniver til å slakte ned bøfler, geiter, lam, fugler og andre dyr. Både levende og nedslaktede dyr blir liggende side om side på en enorm gresslette. Mange av dyrene blir halshogd.

- Aldri sett noe lignende
Animal Equality har fått unike bilder av den blodige festivalen ved å bruke en drone til å filme oversiktsbilder.

- Animal Equality har ved hjelp av en drone klart å fange opp et helt nytt perspektiv som aldri har blitt sett før. Vi mener disse bildene vil bidra til å lære opp verden, for å hindre disse grusomhetene eller lignende fra å skje igjen, sier India-koordinator for Animal Equality, Amruta Ubale, i en uttalelse til Nettavisen.

- Dette er noe jeg aldri har sett før. Det er store pøler med blod og tusenvis av dyr er slaktet. Ingen tradisjon skal kunne rettferdiggjøre denne massakren. Internasjonalt press blir stadig sterkere, og vi vil fortsette med å jobbe utrettelig for å hindre dette fra å skje igjen, sier Ubale.

Nye tiltak i India
Animal Equality hevder likevel at antall nedslaktede dyr under årets festival har blitt redusert med 69 prosent takket være nye tiltak innført av myndighetene i nabolandet India.

Indiske myndigheter har nemlig lagt ned forbud mot å transportere dyr over til Nepal under Gadhimai-festivalen. Animal Equality har forsøkt å påvirke indiske myndigheter i månedsvis, noe som førte til at forbudet ble håndhevet av indiske grensevakter.

Underskriftkampanje
Videre har dyrevernorganisasjonen smalet inn 31.000 underskrifter i et opprop til nepalske myndigheter om å forby festivalen. Men aksjonen har ikke ført fram.

I tillegg har nepalske myndigheter lagt ned forbud mot fotografering og filming under festivalen. Årsaken skal være at nepalske myndigheter frykter festivalen kan skade landets omdømme, og dermed ramme turistnæringeni Nepal.

Denne bøffelen har så langt unnsluppet slakterkniven. Foto: Animal Equality UK

Levende og døde dyr ligger side om side på en slette under en festival i Nepal. Foto: Animal Equality UK

Flere tusen bøfler ble slaktet til ære for gudinnen Gadhimai. Foto: Animal Equality UK


Se videoen til Animal Equality.

HTML EMBED
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.