RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er en mobiltelefon

(nokia)
Sist oppdatert:
Nokia er klar med sin andre 3G-telefon. 7600 er noe av det mest spesielle finnene har kommet opp med på svært lenge. Se Nokias fremtidsmobil her.

Nokia 7600 er den finske mobilgigantens andre telefon for det såkalte UMTS-nettet. Telefonen kommer i salg før nyttår, til tross for at det fortsatt er svært sparsommelig med UMTS-nett i verden.

- Dette er en telefon hvor design er uhyre viktig. Den skal være cool, noe spesielt, sa Eric Anderbjörk i Nokia Mobile Phones da han presenterte nyvinningen på en pressekonferanse i Oslo torsdag.


Oppsiktsvekkende design
Og det er liten tvil om at 7600 skiller seg ut i mengden. Telefonen er firkantet, med en stor skjerm i midten og knappene sirlig plassert på sidene. Igjen har altså designerne i Nokia lekt seg med plasseringen av tastene.

- Veldig mange av brukerne i målgruppen for denne telefonen bruker to hender når de skriver SMS. Derfor burde ikke dette være noe stort problem, sier Anderbjörk.

7600 fungerer både i dagens GSM-nett og det fremtidige UMTS-systemet. Her i Norge må vi foreløpig vente en stund før vi får testet ut det siste, men Nokia hevder telefonen fungerer utmerket og sømløst mellom de to mobilsystemene.

For inovatørene
- Dette er en telefon for kreatørene, som er opptatt av design og som trenger funksjonene som UMTS kan tilby. De bruker mye bilder og lyd, samt at de er litt opptatt av ny teknologi, sier informasjonssjef Nilla Peterson i Nokia Mobile Phones til TV 2 Nettavisen.

- Er det denne målgruppen dere regner med vil være inovatørene på UMTS, siden det er segmentet dere henvender dere til først?

- Ja, det kan du godt si. Men vi vil jo dekke hele spekteret av brukere med fremtidige modeller, sier Peterson.

Av funksjonalitet er det innebygde kameraet svært sentralt. Nokia 7600 er en telefon med stor vekt på bilder og underholdning. Telefonens kamera kan både brukes for stillbilder og videoopptak, men fungerer ikke for videokonferanser slik blant annet Motorolas UMTS-telefoner gjør.

Ikke videotelefon
- Vi mener teknologien rundt videotelefoni ikke er moden ennå. Det fungerer ikke, samtidig som det trekker enormt med batterikapasitet. Men vi vil selvsagt komme med dette når det er godt nok, sier Anderbjörk.

Selv om det ikke er mulig å drive videotelefoni med 7600 har den støtte for streaming av video og lyd. Det betyr at du kan laste ned innhold fra nettet gjennom den innebygde nettleseren. Lagringskapasiteten er 29 megabyte.

Telefonen har innebygget Bluetooth, infrarød port og USB-tilkobling. Prisen på Nokia 7600 vil havne i underkant av 4.000 kroner uten moms og før operatørenes subsidier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere