RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er en norsk kaffebutikk

Sist oppdatert:
Luksuskaffebutikk til Oslo.

(iOslo.no) Tirsdag åpner Norges første Nespressobutikk på Egertorget i Oslo. Espressomaskinene med de karakteristiske, små kaffekapslene får sin egen butikk.

Bare i fjor skaffet over 16.000 nordmenn seg en espressomaskin av denne typen. Nordensjef i Nespresso Kristen A. Hovland stråler.

- 80 prosent av det nordmenn drikker er en stor, sort kopp med kaffe. Men mange har også oppdaget espresso. Nespresso gjør begge deler, sier han, og mener det er én av faktorene som gjør at Nespresso nå tør å lansere konseptbutikken.

For det er ingen tvil om at lanseringen av luksusproduktet skjer i en usikker tid.

- Vi følger selvfølgelig godt med, og er klar over situasjonen. Samtidig vil nok de fleste ønske å unne seg en god kopp kaffe i hverdagen. I og med at vi også har kaffemaskiner til en relativt rimelig penge, anser vi ikke at det vil være et stort problem for oss, sier Hovland.

Prisen på maskinene i butikken vil variere fra 1500 kroner, opp til 14.000. Ingen av maskinene tar vanlig kaffe. Kun nespressos egne kapsler kan brukes. Ifølge Hovland er det begrunnet med krav til kvaliteten.

- Alle som vet litt om kaffebrygging vet at å kontrollere ferskhet, riktig kverning, temperatur, rennetid og trykk er hemmeligheten bak å lage kvalitetskaffe. Derfor er det viktig at maskinen og kapselen passer til hverandre, sier han.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere