Gå til sidens hovedinnhold

– Dette er en rasering

Bydel Søndre Nordstrand må trolig spare inn 50 millioner kroner neste år.

SØNDRE NORDSTRAND: Det borgerlige byrådet presenterte onsdag budsjettforslaget for 2013, og bydel Søndre Nordstrand kommer dårlig ut.– Dette budsjettet kaller jeg en rasering av den jobben administrasjonen og politikerne har gjort i bydelen. Vi har prøvd å komme i balanse. I stedet for ros for jobben vi har gjort får vi krav om ytterligere kutt. Dette rammer det forebyggende arbeidet og kommer til å gå ut over de ikke lovpålagte tilbudene, som ungdomsklubber, sier leder av bydelsutvalget, Shahbaz Tariq (Ap).

50 millioner

Byrådet foreslår å kutte 2,7 prosent, eller drøyt 25 millioner kroner. I tillegg kommer nesten sju millioner i manglende demografikompensasjon, samt bydelens planlagte kutt for 2013 på vel 18 millioner kroner.

– Dette er skuffende, Bydel Søndre Nordstrand kommer dårligst ut blant bydelene i Oslo. I realiteten blir salderingsbehovet rundt 50 millioner kroner for bydelen. Det ser meget mørkt ut for bydelen, sannsynligvis må vi kutte nesten på alle ikke lovpålagte tjenester, sier Tariq.

Les også: Dette mener BU-lederne og bydelsdirektørene i Østensjø og Nordstrand om budsjettforslaget.

Barn og eldre

Tariq mener kuttene kan gå ut over barnehager, hjemmebaserte omsorg, helsestasjoner, eldre og frivillig organisasjoner.

– Søndre Nordstrand er en ung bydel. Det fremlagte budsjett rammer forebyggende arbeid, som samtlige politiske partier, inkludert de borgerlige, snakker ofte varmt om. Det er barn, ungdom og eldre som blir rammet av det borgerlige budsjett, sier Tariq.

Ingen kommentar ennå

Bydelsdirektør Jan Hagen skriver i en tekstmelding til Nordstrands Blad at det er for tidlig å komme med kommentarer til budsjettforslaget.

Bydel Søndre Nordstrand fremmer sitt budsjettforslag den 22. november.