Dette er en stor modell

Foto: (Scanpix)

«Store» modeller på catwalken vakte oppsikt under London Fashion Week.

22.02.10 11:49

(SIDE2): Den kanadiske designeren Mark Fast (29) brukte modeller i både «stor» og «normal» størrelse under sin visning under den pågående London Fashion Week.

Ekte modeller
De som var til stede under visningen til Mark Fast fikk se andre modeller enn det moteindustrien er vant til å vise oss.

Designeren, som er kjent for sin strikkeplagg, liker å bruke modeller i ulik størrelse i sine show. Han ønsker å vise at hans tettsittende antrekk passer for alle kroppstyper, enten om man har størrelse 32 eller størrelse 44.

Den britiske avisen DailyMail skriver at visningen og Mark Fast viser oss ekte modeller som faktisk spiser noe. Selv om modellene var noe større enn den gjennomsnittlige catwalkmodellen kan de uansett ikke kalles store eller overvektige.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Størrelse 40
Modellene var fra Londons modellbyrå «12+UK». Byrået har kun har modeller fra størrelse 12, noe som tilsvarer en norsk størrelse 40. Sarah Watkinson er grunnleggeren av firmaet og sier at Mark Fast er fast bestemt på å bruke normale kvinner i hans show. Hun legger til at ingen andre designere har henvendt seg til byrået og hennes modeller i forbindelse med moteuka i London.

Men ikke alle er fornøyd med Mark Fasts beslutning. I fjor forlot designerens tidligere stylist og manager bare tre dager før en stor motevisning i protest da han ble fortalt at han skulle arbeide sammen med modeller i «plus size».

London Fashion Week er for øvrig første moteuke som forbød modeller under en viss BMI (body mass index), en beslutning som ble mye omdebattert i den internasjonale moteverdenen.

LES MER: Er disse modellene sunne?
Vil forby syltynne jenter

Les også: Halvparten av 16-åringer slanker seg

Foto: (Scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.