Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er en tragedie

Hadsel kommune er sterkt preget av båtulykken der fire mennesker omkom.

Torsdag ettermiddag mellom klokken 13 og 14 la en norsk mann i 60-årene, en afghansk mann i 30-årene, en thailandsk kvinne i 30-årene og hennes 12 år gamle sønn ut på Hadselsfjorden i en 18,5 fots stor fritidsbåt.

Ifølge Lofotposten er en mann, en kvinne og hennes sønn fra Melbu, mens den fjerde personen, en mann, er fra Tromsø.

Båtføreren skal ha vært lokalkjent og godt vant med båt.

Mellom 14.30 og 14.45 ringte de venner på land og uttrykte redsel.

Båten skulle fra Melbu til Fiskebøl, en tur som tar mellom ti og femten minutter. Da de fire ikke kom frem, meldte pårørende fra til politiet.

Alle fire døde
Hovedredningssentralen i Nord-Norge bekreftet overfor Nettavisen i 11-tiden at alle de fire er funnet døde, nesten ett døgn etter at de la ut i den 18,5 fots store fritidsbåten.

- Samtlige ble funnet midt ute på Hadselfjorden innenfor en radius på to nautiske mil, opplyste vakthavende redningsleder, Kjell Johansen.

Han forteller at alle de fire hadde på seg flytevest. Båten de satt i er ennå ikke funnet.

- Vi mistenker, uten å spekulere, at de fire ble overrasket av veldig dårlig vær.

- En tragedie
Hadsel kommune ble varslet natt til fredag om leteaksjonen som foregikk i Hadselfjorden. Ordfører Kjell-Bjørge Freiberg forteller at lokalsamfunnet er sterkt preget.

- Dette er en tragisk ulykke som har rammet tre familier veldig hardt. Mange familier og mennesker får sine liv snudd opp ned etter en slik tragedie. Det er mange som har det tøft etter det som har skjedd.

Kommunen jobber nå med å håndtere situasjonen og har opprettet et krisesenter.

De pårørende blir tatt hånd om i rådhuset i Stokmarknes av prest, sykepleiere og psykiater fra kommunens kriseteam. kriseteamet har vært i arbeid siden klokken åtte i morges og har laget et samlepunkt for pårørende til de tre familiene som er rammet.

En pult vil stå tom etter påske
Blant de fire omkomne er en tolv år gammel gutt.

- Vi har nå startet planleggingen av hvordan vi skal håndtere åpningen av skolen etter påske ettersom en pult og en stol kommer til å stå tom. Elevene vil ha behov for samtaler, sier Freiberg.

Ordføreren sier kommunen først og fremst nå er opptatt av å ta vare på alle som er rammet av ulykken.

- Dette er en grusom ulykke som flere familier blir rammet av. Det er bare ett ord som er beskrivende for det som har hendt, det er en stor tragedie.

Antar kraftig vind
Vakthavende redningsleder i Hovedredningssentralen, Kjell Johansen, opplyste til Nettavisen ved 10-tiden fredag morgen at to av de savnede var funnet omkommet.

De to omkomne ble funnet omtrent to en halv nautiske mil fra avgangsstedet til båten.

Kjell Johansen i Hovedredningssentralen forteller at ettersom det nå er funnet to omkomne, antar de at fritidsbåten har gått ned.

- Vi har tro på at det er værforhold som ligger til grunn for at båten har gått ned. Vi antar at det blåste ganske kraftig rundt 14.45-tiden torsdag kveld, noe som kan ha vært en mulig årsak til at båten fikk problemer.

Søket ble trappet opp, og en drøy time senere, i 11-tiden, ble to til funnet omkommet.

Stor leteaksjon
En stor leteaksjon pågikk i hele natt, og et Sea King-helikopter, fly fra Norsk Aeroklubb, samt redningsskøyta «Kaptein Skaugen» og bilfergen «Sigrid» har blant andre deltatt i søket.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat