Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er en vanskelig sak

Politiet planlegger rundspørring i nabolaget hvor en far angivelig drepte sine tre barn og kone.

POLITIHUSET (Grønland): - Dette er en vanskelig sak fordi antatt gjerningsmann er død, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt da hun møtte pressen torsdag formiddag. Rohde sier det i denne saken er mulig at man aldri vil få endelig svar på årsaksforholdet. Nå håper de at en rundspørring i nabolaget kan gi noen svar.

En storstilt politiaksjon endte i Oppegård sent onsdag: Da var mor, far og tre barn funnet døde - og politiet etterforsket dette som fire drap og et selvdrap.

Politiet venter på obduksjonsrapporten, men tror ikke den blir klar torsdag.

- Det er på det rene at familiefaren, som kom til Norge fra Iran i 1991, fikk norsk statsborgerskap i 1999, sa Rohde.

Hun fortalte at hans kone, som kom fra Marokko og nettopp hadde født parets tredje barn, fikk permanent oppholdstillatelse i august i år.

- Vi har vært i kontakt med Stenbråten skole, hvor de to eldste jentene går, for å gjøre dem best mulig i stand til å ivareta medelever og ansatte i det dramaet som dette er. Vi har bedt om bistand fra Manglerud politistasjon for å foreta rundspørring i nabolaget i ettermiddag og kveld, fortalte Rohde.

Skole i sorg
Stenbråten skole fikk den illevarslende beskjeden fra politiet onsdag.

«Dette er en dyp tragedie for hele skolemiljøet. Elevene har i dag fått oppfølging fra skolen med støtte fra PPT(pedagogisk-psykologisk tjeneste), i tillegg til at politiet og prester fra Mortensrud kirke har bistått skolen», skriver skolen på sine hjemmesider torsdag.

Skolen planlegger en minnestund fredag for å minnes de døde skolejentene.

Slo alarm
Dramaet startet da en mor og en 14 dager gammel baby ble funnet døde i en bolig på Mortensrud i Oslo ved 16-tiden, etter at nær familie hadde slått alarm.

- Det var en bekymringsmelding fra nære pårørende som gjorde at politiet begynte å gjøre sine undersøkelser, opplyste Rohde.

Samtidig fant man en ni år gammel jente omkommet i Gjersøen. Senere ble det bekreftet at hun også tilhørte familien.

En far og datteren på sju år ble like før midnatt funnet døde samme sted, i Gjersjøen i Oppegård kommune.

Politiet tror ektemannen (41) tok sitt eget liv etter å ha drept sin kone og parets 14 dager gamle datter, samt de eldre døtrene som han dumpet i Gjersjøen.

Funnet på 13 meters dyp
Klokken 23.15 onsdag kveld ble mannen og den sju år gamle datteren funnet på 13 meters dyp. Kriminalteknikere var på stedet, og dykkere hentet de døde opp av vannet. Familien har identifisert bilder av de avdøde og bekrefter at det er datteren på sju år og hennes far som er funnet, ifølge politiet.

Niåringen ble funnet i Gjersjøen tidligere på dagen i forbindelse med en annen leteaksjon der Follo-politiet lette etter en 76 år gammel mann. I nærheten fant politiet også familiefarens bil, melder NTB.