Gå til sidens hovedinnhold

Dette er FC Mika

Litt om Vålerengas motstander i UEFA Europa League.

Vålerenga skal møte FC Mika fra hovedstaden Yerevan i Armenia i 2. kvalifiseringsrunde av UEFA Europa League.

FC Mika

FC Mika kvalifiserte seg til turneringen som cupvinner i Armenia forrige sesong. Hjemmebanen, Mika stadium, har en kapasitet på 8.000 tilskuere, som ligger i hjertet av Armenia.

Så langt i årets sesong ligger FC Mika på 5. plass av åtte lag i den hjemlige serien, åtte poeng bak serieleder Ulisses etter 11 spilte kamper.

Klubben ble opprinnelige stiftet som Olimpia i 1985, men tok rakst navnet Kasakh Ashtarak. I 1999 ble klubben døpt om til Mika-Kasakh Ashtarak på grunn av eieren av Armavia Arilines, Mikhail Baghdasarov. Den sammenslåingen varte i kun ett år og i 2000 delte de to klubbene seg. Kasakh Ashtarak beholdt navnet sitt, logo, historie og statistikken, mens FC Mika ble en ny klubb. Dette var starten på Mika F.C. Ashtarak.

I 2007 flyttet klubben fra Ashtarak til Yerevan. Klubben har vunnet fem cupmesterskap i Armenia og Supercupen én gang.

FC Mika spiller i helrøde hjemmedrakter, og helhvite bortedrakter.

Offisiell hjemmeside:fcmika.am

Historie i Europa

Klubben har totalt spilt 20 kamper i UEFA-sammenheng (UEFA Europa League/UEFA Cup og UEFA Intertoto Cup). Laget står med tre seiere, seks uavgjort og 11 tap med en målforskjell på 12-32.

Den eneste gangen FC Mika har kvalifisert seg videre fra runden de entret en europeisk turnering var i 2007/2008 da de slo ut MTK Budapest i 1. kvalifiseringsrunde i UEFA-cupen. Da tapte FC Mika 1-2 på bortebane, men vant 1-0 hjemme og avanserte på bortemålsregelen. I neste runde, mot Artmedia Petr¿alka fra Slovakia ble det 2-1-seier hjemme i første kamp, men 0-2-tap borte i returmøtet.

Kilde: wikipedia.org

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto