Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Fedon Lindberg

Dr. Fedon Lindberg har opparbeidet seg en solid erfaring med hvordan mat og ernæring kan brukes som effektiv medisin ved behandling av overvekt, diabetes og andre livsstilsrelaterte sykdommer.

Fedon har reagert på norske legers undervurdering av mat som medisin, og hans nye kostholdsfilosofi har gjort han til en veletablert matguru.

Fedon Lindberg ble født 6. november 1962 i Hellas. Etter å ha bestått en type modenhetstest begynte Fedon Lindberg på skolen to år tidligere enn normalt. Familien hans hadde mange tilfeller av overvekt og diabetes, og dette har Fedon fått merke på kroppen. Allerede som femåring visste han at det var lege han skulle bli. De tre brødrene hans har også valgt samme yrkesretning, men det er bare Fedon Lindberg som har valgt å ikke returnere til hjemlandet. Han gikk på et disiplinert tysk gymnas, og lærte dermed mye i tidlig alder. Han kan nå sju språk flytende, blant annet norsk.

Som 22-åring var han uteksaminert etter å ha studert medisin ved Universitetet i Athen. Året etter flyttet han til Norge, og begynte som forskningsstipendiat ved Aker sykehus i Oslo i 1986. I perioder i 1991 til 1998 var han også tilknyttet Lovisenberg Sykehus. I 1996 ble Lindberg invitert til University of California i San Diego, hvor han i to år arbeidet med insulinresistens, diabetes, overvekt og utprøving av nye medikamenter. Fra 1992 til 2000 var Lindberg tilknyttet det private helsetilbudet på Røde Kors Klinikk, og ble spesiallege ved Flymedisinsk Institutt i perioden 1999 til 2000. Der ble han oppnevnt som autorisert flylege.

I sin karriere som lege reagerte han på det karbohydratrike norske kostholdet, samt legenes overdrevne utdeling av resepter som erstatning for veiledning av pasientene for å oppnå sunnere livsstil. Han følte selv at han gjorde en dårlig jobb da han ikke kunne gjøre annet enn å tilby medikamenter. Legene i Norge kan for lite om kosthold til å veilede sine overvektige pasienter, mener Lindberg. Han synes at legene bør gjøre en innsats for å minke medikasjonsbruken og forbedre lege-pasient-forholdet. Disse tankene var utgangspunktet for hans senere virksomheter.

Våren 1999 etablerte Lindberg en spesialklinikk for behandling av med navn ”Vekt i balanse”, som er den første tverrfaglige spesialklinikken for behandling av alvorlig overvektige i Norge. Klinikken har siden den ble etablert opparbeidet en betydelig kompetanse innen behandling og forebygging av overvekt og vektrelaterte sykdommer. De første pasientene i klinikken etablerte senere LfO, Landsforening for Overvektige.

Fedon Lindbergs neste trekk var å skrive veiledende bøker om kosthold. I 2001 debuterte Lindberg med boken «Naturlig slank med kost i balanse.» Året etter kom etterfølgeren «Kokeboken naturlig slank», som foruten matoppskrifter gir ytterligere råd og veiledning. I 2003 utga Lindberg heftet «GI-lister for kost i balanse», som presenterer kostholdsprinsippene samt glykemisk indeks til mer enn 200 matvarer.

Lindbergs lidenskap for sunne matoppskrifter har resultert i utviklingen av egne matprodukter som inneholder mer protein og fiber og mindre karbohydrater enn tilsvarende matprodukter. Han har utviklet 2 ulike brød, 2 brødmikser, en lavglykemisk, proteinberiket pasta, 2 kaldpressede vegetabilske oljer, en lavglykemisk proteinbar samt en müsliblanding. Siden 2003 har produktene til Fedon vært å få kjøpt i landets ledende dagligvareforretninger og bakeriutsalg.

Nå er Fedons filosofi også forankret i den nye storsatsingen Fedonklubben- en livsstils- og kostholdsklubb på nett. Registrer deg inn i dag på www.fedonklubben.no og få blant annet:

¿ 15 000 menyforslag
¿ Oppskrifter tilpasset dine behov
¿ Treningstips
¿ Din personlige side
¿ Ekspertpanel
¿ Personlig oppfølging
¿ Nyhetsbrev
¿ Nettmøter
¿ Diskusjonsforum

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger