*Nettavisen* Nyheter.

Dette er fristene for å sende julegaver i 2019

OSLO 20170524. Post i butikk. Kvinne på postkontor i butikk. Får hjelp av mannlig ansatt. Modellklarert til redaksjonell bruk.

OSLO 20170524. Post i butikk. Kvinne på postkontor i butikk. Får hjelp av mannlig ansatt. Modellklarert til redaksjonell bruk. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Posten ber kundene om å sende julekort, brev og pakker før leveringsfristen går ut hvis de vil være sikre på at forsendelsene skal komme fram før julaften.

21.11.19 14:22

Vanligvis er leveringstiden to til seks dager for post som skal til andre land i Europa. For resten av verden tar det fire til åtte dager for posten å komme fram, men i forbindelse med julen setter Posten opp egne sendefrister i samarbeid med andre lands postverk.

Innen 11. desember

Pakker som skal til Sverige, Danmark, Finland og Island, bør sendes før 13. desember, mens brev og små pakker som skal samme sted, bør sendes innen 15. desember.

Les også: Ny ordning gjør det enklere å melde flytting

For øvrige land i Europa er fristen for brev og småpakker 13. desember og 11. desember dersom du skal sende noe til USA og Canada.

To dager til tollbehandling

For resten av verden bør brev og småpakker sendes før 4. desember for at de skal nå fram til julaften.

Det må også påregnes inntil to dager ekstra på grunn av tollbehandling for pakker til utlandet.

I Norge er det ingen frister, men Posten ber likevel kundene om å beregne ekstra god tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag