*Nettavisen* Nyheter.

Dette er historien bak kortet som ble funnet på Gardermoen

MISTET KORTET FRA DATTEREN: Det var Ellinor (10) som hadde laget og skrevet kortet til pappa Inge Christoffer Olsen på bursdagen hans i sommer. Foto: Privat/Avinor

- Det gikk ganske kjapt opp for meg hva som hadde skjedd.

23.11.17 11:49

Da et selvlaget kort med beskjeden «Til pappa. Vær glad i meg» ble funnet i sikkerhetskontrollen på Gardermoen fredag, engasjerte mange seg for å finne eieren.

Bakgrunn: Fant hjerteskjærende brev i sikkerhetskontrollen på Gardermoen

Bilder av kortet ble delt på Oslo lufthavns Facebook-side, som ble delt videre over 2000 ganger.

Mandag nådde det rette vedkommende.

- Det gikk ganske kjapt opp for meg hva som hadde skjedd, sier Inge Christoffer Olsen fra Oslo.

Skulle ta det med på kontoret

Han fikk kortet av datteren Ellinor (10) til bursdagen sin i sommer.

- Det er et bursdagskort fra henne til meg. Hun er veldig glad i japanske tegnefilmer fra Studio Ghibli. Og det er figuren Totoro som er på kortet.

Forklaringen på hvorfor det endte opp i sikkerhetskontrollen på Gardermoen er følgende:

- Jeg tenkte å ta det med på kontoret, og la det i veska mi. Men så glemte jeg det litt, så det ble liggende i der. Fredag fløy jeg til København, og da må det ha ramlet ut i løpet av sikkerhetskontrollen, forteller Olsen.

Han er ikke veldig aktiv i sosiale medier, og derfor tok det noen dager før han ble klar over at det var satt i gang en «leteaksjon» etter ham.

- Jeg er ikke så veldig mye på sosiale medier, så det tok ganske lang tid før jeg ble oppmerksom på saken. Men plutselig dukket den bare opp øverst i feeden min. Det var en venninne av meg hadde likt det, og jeg kjente igjen kortet.

- Veldig morsomt

Han omtaler det hele som en morsom og bisarr opplevelse.

- Jeg skjønte ikke så mye først, men dette er bare veldig morsomt.

Han har fått med seg at flere i kommentarfeltet håpet at det ikke lå en trist historie bak kortet.

- Kortet har en pussig ordlyd - «Vær glad i meg». Jeg spurte Ellinor om hvorfor hun skrev akkurat det, og svaret var at hun skrev det litt fort på skolen og at det var det som falt henne i der og da.

- Jeg kan betrygge folk om at det ikke er noen trist bakgrunn her. Jeg er gift og har to barn, og det er ikke noe som er trist her, sier Olsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

LØST: Da et selvlaget kort med beskjeden «Til pappa. Vær glad i meg» ble funnet i sikkerhetskontrollen på Gardermoen fredag, engasjerte mange seg for å finne eieren. Nå er han funnet. Foto: (Montasje/Avinor)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag