*Nettavisen* Nyheter.

Dette er hot

Foto: Getty Images

Slik legger du metallisk sminke.

18.10.11 19:56

(SIDE2): Metallisk er på alles lepper (og øyne, og klær) om dagen.

Et blikk i gull eller sølv, er noe av det mest trendy du kan gjøre med ansiktet ditt nå, og det er også en flott måte å fremheve øynene dine på.

- Det vil gi mye oppmerksomhet til øyepartiet, så det kan være greit å gå for noe mer nøytralt til resten av ansiktet, sier Ingrid Presttun Eide, fagansvarlig makeupartist i Makeup Mekka, til Side2.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Skyggedryss
- Et godt tips kan også være at du legger basen på ansiktet til slutt om du skal ha en mørk, metallisk festsminke. Da unngår du å skitne til basen med skyggedryss som kan være vanskelig å fjerne.

De metalliske skyggene kommer i alle farger. Gull, sølv, bronse, eller du kan velge for eksempel en lilla skygge med metalliske effekter.

Men hva vil egentlig kle deg best?

- Lyse jenter med kalde toner er ofte flotte i sølvfarger og frostede farger. De fleste vil være fine i bronse og gull, spesielt de som har blå øyne. De varme fargene er ofte enklere å blende inn i huden og få et naturlig resultat på, sier Eide.

Overganger
Det kan være fint å velge farger som blender lett inn i hverandre for å få myke overganger.

- Et godt tips kan være å blande inn noen matte farger også, slik at det metalliske ikke tar helt overhånd. Prøv for eksempel å legge en matt skygge som hightlight.

For de som synes at denne trenden kan bli litt mye, kan prøve å legge inn elementer av metallisk skygge i dag eller kveldssminken sin.

- Prøv å legge det langs øvre eller nedre vippekant, eller i indre øyekrok for å få et hint av den metalliske effekten. Da kan du også kjøre på med mer shimmer og sterkere leppefarge også, sier hun.

Unngå søl
Charlotte Elveland, fra Jan Thomas Studio, anbefaler at du har klar to koster klare, før du legger skyggen. En ren kost, og en som du legger skyggen med. Da får du bedre kontroll på skyggen.

- Det er utrolig viktig å ha et bra underlag. Legg concealer og eventuelt en primer før du legger skygge. Da holder sminken seg lengre. Legg så en lys skygge opp møt brynet, før du begynner på den mørke. Legg skyggen du har valgt fra vippekanten og opp mot globalen. Legg ekstra farge i ytterkanten og opp mot globalen, for å få øyet til å «poppe».

- Her må du selvfølgelig ta utgangspunkt i formen på øyet ditt. Har du veldig runde øyne, burde du dra skyggen mer utover, og legge ekstra gull eller sølv inn mot øyekroken, før du avslutter med mascara. Våtliner eller kajal langt vippekanten, gjør deg mer sexy.

Tips fra Charlotte:

1. Du kan legge et papir under øyet , om skyggen drysser.

2. Om du er redd for skimmer farger så kan du mixe to farger. Legger du en matt farge først så kan du legge den metalliske fargen etterpå.
Du legger da fargen på øyeeple og i øyekroken. Hold deg unna ytterkanten av øyet.

3. Når bruker slike harde skygger, er det penest om du bruker en nude leppestift eller gloss.

Slik har Elveland gjort det på sine modeller, Nina Olsen og Elisabeth Sandvik.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stylebycharlotte.blogg.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.