Gå til sidens hovedinnhold

Dette er ikke en politibil

- Har ikke kopiert politibilenes utforming, sier vekterfirma og mener at likheten er uproblematisk.

Vekterfirmaet NVC Security i Egersund har uniformert sine Passater nesten identisk som politiets Passater, det skriver Politiforum fredag.

- Det har ikke vært intensjonen å kopiere politibilene, men vi ser jo likheten. Samtidig står jo med store bokstaver at dette ikke er politiet, men vektere. Det fremkommer også av logoen vår på bilene, sier daglig leder i vekterfirmaet, Johnny Olsen, til Nettavisen.

Han begrunner videre fargevalget med at de er de samme som blant annet benyttes på firmalogoen, og det derfor var naturlig å bruke disse også på bilene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Ikke tillatt å fremstille seg som politi
Sikkerhetsfirmaet har i dag syv biler, hvorav flere er av merket VW Passat. Ifølge Politiforum har ikke firmaet fått negative tilbakemeldinger på at bilene ligner politiets. Kommunikasjonsdirektør Svein Holtan i Politidirektoratet (POD) er av en annen oppfatning og uttaler til nettstedet at det ikke er tillatt å fremstille seg som politi.

- Det skal ikke være noen forvekslingsfare. Her er det en åpenbar forvekslingsfare, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sjef for utrykningspolitiet (UP), Runar Karlsen, mener også likheten er «svært uheldig», og sier til nettstedet at det av hensyn til publikums sikkerhet og trygghet er viktig å være tydelig på om det er politi eller andre tilstede.

Endrer ikke bilenes utseende
Saken er oversendt PODs juridiske avdeling for videre behandling. Olsen sier til Nettavisen at firmaet ikke vil endre på bilenes utseende i mellomtiden:

- Nå får vi se hva utspillet blir fra politidirektoratet, og så får vi ta saken opp til vurdering etter dette.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken