Gå til sidens hovedinnhold

Dette er kandidatene

Her kan du bli bedre kjent med de fire kandidatene til Årets navn i Groruddalen.

Norvald Mo

Han er ildsjelen og pådriveren for sportslige aktivititeter på Stovner. Som leder av Idrettens Samarbeidsutvalg i bydelen, har han i årevis vært med og kjempet for at det skal bli bygd kunstgressbane på Rommensletta.

Mo har vært en flittig gjest under åpen halvtime i bydelsutvalget, hvor han snakker varmt for ungdom, nærmiljø og fysisk aktivitet. Han har vært på møter i rådhuset for å påvirke politikerne til å bevilge penger til idrett. Og han er engasjert i groruddalssatsningen på Haugenstua.

Rett før jul ble det budsjettenighet på rådhuset om kunstgressbane på Bjøråsen og Rommen. Både på Rommen og Romsås kunne dermed champagkorkene sprettes og jubelen slippes løs. Vi våger den påstanden at banen neppe ville kommet uten Mos sterke engasjement.

Tshawe Baqwa

Tshawe Baqwa, også kjent under artistnavnet "Kapricon", er en norsk musiker og danser. Han er sammen med Yosef Wolde-Mariam medlem av hiphop-gruppen MadCon. Baqwa ble født i Tyskland av Sør-Afrikanske foreldre, men vokste opp på Tveita.

I løpet av 2007 har han gjort seg bemerket ved å blant annet vinne TV2s program "Skal vi danse". Tshawe ble rikskjendis og en stor favoritt blant både unge og gamle over hele landet.

I tillegg har den musikalske delen av karrieren hans fått en stor opptur. MadCons andre album "So dark the Con of Man" kom ut i 2007 og har vært en umiddelbar salgssuksess, med over 50.000 solgte eksemplarer. Den første singelen "Beggin'" er blitt en stor radiohit. Tshawe har tidligere samarbeidet med flere artister på deres musikalske prosjekter. På det siste albumet til MadCon har han samarbeidet med store navn som Sofian, Timbuktu, Paperboys, El Axel og Noora.

Tshawe mener selv grunnlaget for personligheten hans ble lagt da han lekte i skogen på Tveita som liten. - Det var der jeg begynte å være han gale karen, han showkaren, uttalte artisten i et avisintervju.

Inger Seim

Noen rekker over mer enn andre og er ikke redd for å skifte hatt en gang imellom. Fra heks en mørk høstkveld på Bryn til grillkokk på Tveten gård - Inger Seim i et nøtteskall.

Hun hadde en drøm om å gjenoppleve de gode gamle parkkveldene på St. Hanshaugen. Fra en forsiktig start på forsommeren ble parkkveldene på Tveten gård en suksess, med fulle telt kveld etter kveld. Her fikk et trofast publikum møte alt fra spinnvill opera til lune kvelder med langbord og allsang.

- Mest av alt må Inger ha hatt en utrolig magefølese for hva slags artister folk vil ha. Med sikker hånd har hun plukket fra øverste hylle, sa Tom S. Lund, en av de mange eminete artistene som gjestet Parkkveldene på Tveten gård, etter sesongens siste forestilling.

Spennende blir det i alle fall om Bydel Alna trår til med større telt til neste sommer.

Rune Madsen

Rune Madsen er mannen bak GranittRock, den begivenheten i Groruddalen som trekker flest folk. I 2006 var det ifølge arrangørenes nettsider 30.000 mennesker som besøkte Arena Lillomarka for å se Dum Dum Boys. Og også i 2007 strømmet folk til det nedlagte pukkverket. Denne gang var det Turboneger og Bigbang som sto øverst på plakaten.

Festivaler er det mange av i Norge, men GranittRock skiller seg fra den store mengden ved å være gratis og rusfri. Dette gjør festivalen ekstra tilgjengelig for folk i nærmiljøet, spesielt de unge. Mange unge tilskuere møtte da også frem på festivalens minste scene, der Madsen hadde sydd sammen en kombinasjon av lokale band og hiphopartister fra ulike hjørner av Norge.

- De yngste har aldri noen sjanse til å komme inn på andre store konserter. Her har vi ingen aldersgrense og serverer følgelig ikke alkohol. At det er gratis spiller ikke så stor rolle, sa Rune Madsen til Lokalavisen Groruddalen etter årets festival. En festival som befestet GranittRocks posisjon som Oslos største rockefestival.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris