Gå til sidens hovedinnhold

Dette er kun for voksne

Det første spillet til Nintendo DS har fått 18 års aldersgrense.

(Spillmagasinet): Det kommer neppe som en overraskelse, men actionspillet «Grand Theft Auto: Chinatown Wars» har offisielt blitt klassifisert som et voksenspill med 18 års aldersgrense av britiske sensurmyndigheter.

British Board of Film Classification (BBFC) begrunner avgjørelsen på sin offisielle nettside med at spillet inneholder svært sterkt språk og referanser til narkotika.

Ny tid for Nintendo DS

Spillet slippes til den håndholdte konsollen Nintendo DS, som er en bestselger blant de yngste spillerne. Utvalget av spill har hittil reflektert den unge målgruppen, men «Chinatown Wars» kan representere en ny tid for DS.

- Vi er svært begeistret for å kunne dele denne enorme og kompromissløse opplevelsen av «GTA» med tilhengerne av Nintendo DS, sier grunnleggeren av Rockstar, Sam Houser, til spillmagasinet Edge.

(Artikkelen fortsetter under vinduet)

BBFC har ikke krevd at Rockstar skulle endre eller fjerne noe av innholdet i spillet, og Houser forklarer at det heller ikke ville vært i tråd med Rockstars spillutviklerkultur.

- «Chinatown Wars» kan ikke gjøres mildere for å tilpasses hele familien, det er ikke et slik spill vi lager. Vi har alltid gjort det bra ved å holde oss til våpnene våre. Nintendo ville at vi skulle lage «GTA» for DS og vi ville lage et spill til plattformen. De ba oss ikke om å lage et «GTA» for barn, og vil var heller ikke interessert i å lage et spill vi normalt sett ikke ville ha lagd, forklarer Houser til magasinet.

Ekte «GTA»-spill

«Chinatown Wars» skal bli et ekte «GTA»-spill med en åpen og voldelig spillverden full av kriminelle slemminger. Spillet har etter sigende en isometrisk kameravinkel (wiki), noe som i praksis ser ut som 3D, men som i virkeligheten er 2D.

(Artikkelen fortsetter under vinduet)

Mobiltelefonen vi kjenner fra «Grand Theft Auto IV» blir også brukt i DS-versjonen, her sjekker du e-post, holder kontakt med venner og fiender, kontrollerer musikken og får tilgang til kartet over bydelen. Den trykkfølsomme skjermen på DS-en skal også bli tatt i bruk.

Ifølge magasinet Nintendo Power er en god del av Liberty City med i DS-utgaven og hvis du ikke klarer et oppdrag starter du på nytt ved forrige actionsekvens. Bladet, som har testet spillet, rapporterer ingen problemer med lastetider.

Blant våpnene finner vi blant annet en motorsag og flammekaster. Du sikter med styrekrysset og kan autosikte med R-knappen. Oppdragene skal dessuten være arkadefokusert og designet for å være korte.

Les mer om spillet på detaljsiden for «Grand Theft Auto: Chinatown Wars».

På forsiden finner du flere gode saker om spill.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden