*Nettavisen* Nyheter.

Dette er laks!

Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

Nå er det kommet pølser som er laget av laks - men de smaker likevel pølse. Vi testet laksepølsa.

15.10.08 15:26

(SIDE2): Det var skyhøye forventninger knyttet til Mills' lansering på Ekebergrestauranten i Oslo tirsdag formiddag. Presseskrivet var nemlig så hemmelighetsfullt at det eneste som ble røpet var at her skulle det lanseres en sunn versjon av Norges «nasjonalrett». En supersunn versjon av Grandiosaen var vår første tanke, men så var det altså pølser!

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Laks som er pølser
Pølser laget av laks, men som smaker pølser. Det høres jo unektelig litt ekkelt ut, men om nordmenn ikke klarer å spise fisk på annet vis, så hvorfor ikke? Selv om mange er glad i fisk er det kanskje en grunn til at 67 prosent av alle barnefamilier i Norge spiser pølser 1-3 ganger i uka, mens de altfor sjelden spiser fisk.

Middagsserien til Mills heter «dAGENS», og består av lakseboller som smaker laks, laksegrill som smaker grillpølse, lakseburger som smaker laks og laksemiddagspølser som smaker pølse.

Satser på barnefamilier
- Vi satser på barnefamiliene og bringer fisken til folket, sier Tore Haugsdal, administrerende direktør i Mills. Oppdrettslaksen som brukes i pølsene, bollene, burgerne og middagspølsene kommer fra Frøya, og alle produktene inneholder 65 prosent laks.

- Det er et høyt innhold av fisk, sier direktør i Grethe Roede, Jeanette Roede.

- Det er mange grunner til at vi ikke spiser nok fisk i Norge, og en av grunnene er at det ikke er så enkelt å spise det. Fra våre Grethe Roede-kurs erfarer vi at det er viktig å spise mat som kan lages til hele familien og som alle liker. Jeg tror heller ikke vi skal skylde på at det er barna som ikke liker fisk. Vi er jo ganske glad i burgere og pølser vi voksne også, sier hun.

Reelt alternativ
Selv om Jeanette Roede påpeker at dette ikke må bli en hvilepute, så mener hun den nye middagsserien til Mills er et reelt alternativ til et fiskemåltid.

- Jeg prøvde ut pølsene og laksebollene på datteren min som er en skikkelig junk-food dronning, og hun syns de var kjempegode i hvert fall.

- Men sier man ikke indirekte til barna at fisk er vondt, så derfor kan vi kjøpe fisk som smaker pølse?

- Det kan du si, men pølse smaker jo ikke kjøtt heller. Dessuten har vi jo pølser av kylling og kalkun også. Jeg tror det er helt greit at pølser kan smake litt forskjellig, og det bør dere ha i mente når dere smaker på pølsene fra Mills.

Laksepølsen inneholder 150 kcal, i motsetning til en vanlig grillpølse som inneholder 225 kcal. Laksepølsen inneholder også sunt omega 3-fett, og både mer proteiner og mindre salt enn en vanlig pølse som inneholder hele 18 gram usunt, mettet fett. Laksepølsa inneholder 10 gram sunt fett.

- Hemmeligheten bak pølsesmaken på pølsa som er laget av laks ligger i røykeprosessen og krydderet, sier administrerende direktør Tore Haugsdal.

HER ER VÅR SMAKSDOM OVER MIDDAGSSERIEN dAGENS fra MILLS:

Klikk på bildet for å forstørre.

Laksegrill fra MILLS
- Den var god! Jeg syns det smaker pølse.

- Litt mindre smak bare.

- Uansett så smaker man jo mest ketchup og sennep. Det er deilig å vite at det man spiser er sunt.

- Fint at den ikke er så fet i konsistensen. Jeg kunne lett spist tre stykker på rappen, men savner litt mer krydder i smaken. Litt dau var den.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Middagspølser fra MILLS
- Dette smakte ikke så godt.

- Det smakte som et litt uheldig soyaprodukt!

- Konsistensen var litt ekkel. Middagspølser skal være saltere, og jeg savner mer røyksmak.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Laksebolle fra MILLS
- Å! disse var kjempegode.

- Utrolig god smak og dette kunne vært godt som snacks eller sammen med pasta kanskje.

- De var veldig gode helt naturelle i hvert fall.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lakseburger fra MILLS

- Helt passe med laksesmak

- Fin konsistens, ikke for mye fiskesmak

- Denne kunne jeg gjerne byttet ut for hamburgeren.

Klikk på bildet for å forstørre.

VÅR KONKLUSJON: Her var det mange gode alternativer og vi tror Mills' frieri til barnefamilier kan gi økonomisk avkastning i millionklassen. Litt synd å «lure» barn til å spise fisk som smaker pølse istedenfor å lage skikkelig fisk, men hva kan vi si? Pølsene var jo gode! Og vi vil heller spise sunn omega-3 enn usunt mettet fett. Dette har vi troen på, og dette kan virkelig være et tiltak som kan få nordmenn til å spise sunnere, med tanke på hvor mye pølser vi faktisk konsumerer. Veien å gå for et sunnere Norge er jo nettopp å lage sunne versjoner av mat som mange spiser!

LES MER HELSE, TRENING OG VELVÆRE HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag