RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er lett å glemme

Sist oppdatert:
Her er fem eksempler på ting som er lett å glemme:

1. Foreldrefradrag. Har du hatt utgifter til stell og pass av barn under 12 år (eller eldre barn med særlige behov for stell), har du rett til fradrag for faktiske utgifter, maksimalt 25.000 kroner når du har ett barn under 12 år, maksimalt 30.000 kroner når du har to eller flere barn under 12 år (selv om utgiftene kun knytter seg til ett av barna). Har du ikke kommet opp i maksimalt beløp, let etter andre utgifter som kan medtas her, for eksempel kostnader ved transport av barn til/fra barnehage/ barnepark/ dagmamma.

2. Enslig forsørger. Er du enslig forsørger, skal du lignes i skatteklasse 2. I forhold til ligning i klasse 1 kan du spare fra 8400 til ca 12.000 kroner med ligning i klasse 2. Ligning i klasse 2 som enslig forsørger må du normalt fremsette krav om selv (også om du har fått dette tidligere). Det er situasjonen pr 31.12.03 som er avgjørende for vurderingen på årets selvangivelse. Selv samlivsbrudd på slutten av året kan gi skatteklasse 2 for hele 2003!

3. Renter på private lån. Disse kan du også trekke fra!

4. Særfradrag for store sykdomsutgifter. Har du hatt slike utgifter på mer enn 6120 kroner, kan du trekke fra et standardfradrag på 9180 kroner - eller de faktiske utgiftene dersom disse er høyere enn 9180 kroner.

5. Utgifter til utbedring av ekstraordinær skade på egen bolig . Du får fradrag for den delen av slike utgifter som overstiger 10.000 kroner. Dette er aktuelt ved blant annet utbedring av sopp/råte-skader og konstruksjonsfeil på boligen din. Dette gjelder også skade som hadde oppstått før du ble eier av den aktuelle bolig og selv om tidligere eier har gitt deg erstatning (prisavslag) for skaden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere