Fredag kveld la spillerne på A-laget til Drammens Ballklubb ut en video som har tatt av på sosiale medier, med over 25.000 visninger lørdag ettermiddag.

Se videoen her:

– Ble det utepils i går?

– Nei, nei! Det var trening! Vi hadde fotballtrening, svarer Vemund Eskevik til Nettavisen.

I 2019 ble spissen oppført med 50 mål på 25 kamper i 4. divisjon. I 2020 og 2021 har det så langt blitt både kamp- og målløst.

Fra 3. divisjon og ned har norske fotballspillere over 20 år lov til å trene med en meters avstand. Kontakt, treningskamper eller seriespill er foreløpig forbudt. Dermed har spillere i breddefotballen stort sett bare lov til å skyte og sentre.

– Og løpe litt, men det er det jo ikke alle som er glad i, spøker Eskevik.

Les også': Giske presser Høie om breddefotballen: – Gjør ingenting for å komme idretten i møte

Engasjerer

Han sier man lekte med videoidéen etter en trening, og fant ut at de like godt kunne dra ned på uteserveringen for å fortsette med det de hadde holdt på med på fotballbanen, med god avstand.

– Responsen har vært over all forventning. Vi la jo det bare ut for moro, og våknet opp til tusener av likes og retweets fra kjente folk, så det er veldig fint å se at folk engasjerer seg, sier Eskevik.

– Falske forhåpninger

For Eskevik er kontakttrening det neste på ønskelisten. Han tør ikke sette noe dato for når han håper å være i gang igjen.

– Vi vil bare at det skal skje så fort som mulig, men føler at det bare har blitt utsatt og utsatt. Man får jo litt falske forhåpninger, sier Eskevik.

Twitter-kontoen har tidligere tagget kulturminister Abid Raja på Instagram, «Hilsen en gjeng på 20 stk som savner å spille fotball :(» uten å få svar.

– Det er han som kommer med lovnadene, og som liksom skal slå et lag for kulturen, fotballen og breddefotballen, sier Eskevik.

– Vi skal ikke holde én person ansvarlig, men det er jo han som er ansiktet utad.

– Vi ser på dette som veldig viktig, og dette går utover både den mentale og fysiske helsen til folk. Vi blir andreprioritet.

Les også: Nakstad om gjenåpningen: Fare for økt smitte, flere på sykehus og nye mutanter

Danmark

I Danmark startet man opp igjen breddefotballen 8. juni i fjor. Der triller ballen fremdeles.

– Alle andre land er i gang igjen, sukker Eskevik oppgitt.

– Det er kjipt selvfølgelig. Den samme gjengen sitter her og drikker øl sammen, men kan ikke spille fotball med hverandre. Det er noe som stusser.

Nettavisen har kontaktet Kulturdepartementet med noen spørsmål om breddefotball-nekten, blant annet om når Eskevik kan håpe på kontakttrening igjen.

– Vi får dessverre ikke til å svare deg i dag siden politisk ledelse er på reise med tett program, skriver kommunikasjonsavdelingen i en kort kommentar på e-post.