*Nettavisen* Nyheter.

Dette er mannen som er siktet i slavesaken

Foto: Faksimile (ITV News)

For første gang offentliggjøres det bilder av den antatte gjerningsmannen i slavesaken.

27.11.13 09:27

Britiske medier - blant dem ITV News og The Daily Mail - offentliggjør nå bilder av det som skal være Aravindan Balakrishnan (73), sektlederen som er siktet for å ha holdt tre kvinner som slaver i mer enn 30 år. 73-åringen er siktet sammen med sin kone, Chanda (67).

En av kvinnene som ble reddet, Josephine Herivel (57), er datter av en en av Storbritannias ledende kryptologer under 2. verdenskrig og en som bidro til å knekke koden fra den tyske Enigma-maskinen, skriver avisa The Times.

Hun ble med i kollektivet på 1970-tallet etter at hun flyttet til London for å studere. Hun brøt da med familien. Faren døde i 2011. En venn av familien sier til avisa at familien i flere år forsøkte å komme i kontakt med datteren.

En annen kvinne som ble reddet, 69 år gamle Aishab Wahab, skal ha kommet fra Malaysia til Storbritannia for å studere i 1968 og deretter blitt involvert i sekten, ifølge ITV News.

En tredje kvinne, Sian Davies, som døde i 1997, var en jusstudent som ble med i kollektivet på 1970-tallet, skriver den britiske avisa The Daily Mail.

Opptak fra 1997
Opptakene av Aravindan Balakrishnan og kona Chanda som nå vises er fra 1997 og ble gjort i forbindelse med Sian Davies' død, melder ITV News. På et annet opptak fra samme år ser man Aravindan Balakrishnan, også kjent som Kamerat Bala, gå på gata iført en rosa skjorte og en brun jakke.

Paret som nå er siktet skal ha flyttet rundt fra hus til hus i London med sine ofre.

Paret kan ifølge politiet knyttes til minst 13 adresser der de skal ha mishandlet de tre kvinnene både fysisk og psykisk siden begynnelsen av 1980-tallet, skriver The Guardian ifølge NTB.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Oliver Duggan (PA)

Mens etterforskerne gjennomgår leiligheten i bydelen Lambeth, der de tre ble funnet, på jakt etter flere spor, forsøker de også å nøste opp hva det siktede paret har drevet med og hvor de har oppholdt seg de siste tre tiårene.

Gikk fra dør til dør
I helgen gikk politiet fra dør til dør for å snakke med naboer i Lambeth, og det arbeidet fortsetter denne uken. Men også leilighetene som paret tidligere har bodd i, skal gjennomgås.

Flere britiske aviser skrev før helgen at politiet også etterforsker om saken er en del av et større slavenettverk.

De to siktede, opprinnelig fra India og Tanzania, var angivelig ledere for en radikal marxistisk gruppe med base i Brixton. Gruppen ble oppløst på 1970-tallet.

VIDEO: Se video fra ITV News her som skal vise Aravindan Balakrishnan på et opptak fra 1997.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.