Dette er millionærens drømme-PC

Foto: (Foto: Istockphoto.com)

Er du ute etter en selvbygget maskin som slår det meste på markedet?

24.01.11 21:26

[Hardware.no]: "Millionæren" er en anbefaling for deg som bare skal ha det beste og som ikke bryr seg så mye om prisen. Det er kanskje unødvendig å skrive det, men dette oppsettet takler det meste du utsetter det for.

Selvfølgelig finnes det en rekke ferdigbygde maskiner på markedet, fra ulike aktører. I tillegg tilbyr de fleste nettbutikkene å bygge maskinen for deg. Men, hvorfor la noen andre få gjøre det, og ikke gjøre noe så spennende selv? Sjekk gjerne ut vår bygge-PC guide for å se om du kan greie det selv.

Intels nye Sandy Bridge-prosessorer er et selvsagt valg, og enn så lenge er det råeste alternativet Core i7 2600K. Prosessoren er relativt rimelig, men sparker svært godt unna.

Et godt hovedkort må man også ha. Vi har valgt Asus Maximus IV Extreme. Dette kortet benytter siste skrik på brikkesettfronten fra Intel, nemlig P67 Express. Kortet byr blant annet på godt med plass mellom PCIe x16-sporene, noe som er sentralt ved bruk av flere skjermkort.

På minnefronten fyller vi opp med 8 GB DDR3-minne fra Corsair.Geforce GTX 580 gir mye og god ytelse for pengene, men vi stopper ikke der, vi velger to slike i SLI.

Kortet fra Asus

er både billigere samtidig som det byr på freskere frekvenser enn konkurrentene.Et par SSD-er må man også ha. Nå er det mye spennende som

kommer på SSD-markedet

, men for å plukke ut et par godsaker fra dagens utvalg så faller valget på to stykk

Crucial C300 128 GB

som man kjører i

RAID 0

. Vi har også slengt med et par konvensjonelle harddisker for lagring av data.Kabinett og strømforsyning kommer fra Corsair, og er plukket fra øverste hylle.

Obsidian Series 800D

er bare et utrolig lekkert kabinett, som samtidig har godt med plass. Strømforsyningen,

AX 1200W

, er også en av redaksjonens favoritter.På kjølerfronten har vi valgt

Noctua NH-D14

, et monster av en kjølerenhet som imponerte oss stort

da vi testet den

.For å toppe det hele slenger vi med

Asus Xonar Essence STX

, et finfint lydkort for dem som bryr seg litt ekstra om lydkvaliteten.Når det gjelder skjerm, anbefaler vi at man selv velger skjerm ut i fra egen lommebok, ved å ta en titt på vår

skjermanbefaling

. Likevel, til et slikt oppsett fremstår en 30-tommers skjerm eller kanskje to som det naturlige valget.Legg også gjerne merke til at det ikke er noe operativssystem med her, det kan man også velge selv.Vil du ha denne PC-en?Klikk her

, eller på bildet under, for å finne beste pris.

Klikk bildet for å komme til handlevognen
Klikk bildet for å komme til handlevognen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag