RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er nok til fire Oslo-bomber

Foto: Stian Eliassen (Finnmarks Dagblad)
Sist oppdatert:
Kunstgjødsel lagres usikret

Til tross for restriksjoner etter bomben i Oslo: Hele 12 tonn kunstgjødsel står usikret på havnen utenfor Lakselv, skriver Finnmark Dagblad.

Etter bombeattentatet mot regjeringskvartalet i Oslo har Felleskjøpet innført restriksjoner og registreringsplikt for kjøp av kunstgjødsel. Restriksjonene og registreringsplikten gjelder kunstgjødsel som inneholder mer enn 16 prosent nitrogen og gjelder dermed ikke vanlig hagegjødsel.

Til tross for restriksjonene og registreringsplikten står 12 tonn kunstgjødsel nå usikret på Hamnbukt havn, like utenfor Lakselv sentrum.

Veldig rart
Per Nergaard, sjef for mineavdelingen i Norsk Folkehjelp, har lang erfaring med sprengstoff fra Norsk Folkehjelps arbeid med miner og eksplosiver. Han synes det er rart at folk, etter hendelsen i Oslo, lar slikt stå åpent og usikret.

- Hadde du spurt meg 21. juli hadde jeg vel ikke reagert på det, men i dag synes jeg det er veldig rart at folk lar slikt stå usikret.

Alf Johnny Løkke, politioverbetjent ved Politiets sikkerhetstjeneste i Vest-Finnmark, synes ikke noe særlig om at slike mengder står åpent.

- Jeg synes det er litt ansvarsløst. Folk bør ta vare på slikt, sier han.

Har gitt beskjed
Frank Liland er eier av havneanlegget i Hamnbukt. Han har tatt imot og videresolgt det aktuelle kunstgjødselet som står usikret.

- Jeg har solgt videre kunstgjødselet og gitt beskjed til kunden om at dette må hentes. Så vidt jeg forstår skal kunstgjødselet hentes ganske umiddelbart.

- Ikke bli hysteriske
Kåre Olli er varaordfører i Porsanger kommune. Han mistet selv en av sine lokale partifeller under hendelsen på Utøya, men håper likevel at folk ikke blir hysteriske på bakgrunn av det som har skjedd.

- Vi må ikke bli hysteriske. Hvis det er noen som vil gjøre noe så drastisk, så vil vedkommende uansett få tak i det. Det gjelder uansett om det er snakk om våpen eller sprengstoff, sier Olli.

Flere nyheter fra Finnmark Dagblad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere