*Nettavisen* Nyheter.

Dette er Norges flotteste suiter

Når Norge får storbesøk av kjente politikere, musikere eller filmkjendiser, nøyer de seg ikke med små danskebåtkott med rør-TV og en sliten mikrobar.

14.03.08 21:32

Nei, da skal de ha utsøkt design, ekte kunst på veggene, et skyhøyt servicenivå - og maxi-bar. Vi har trålet gjennom norske hoteller på jakt etter Norges flotteste suite. Vi har funnet alt fra klassisk, tradisjonelt og romantisk til ultramoderne, skandinavisk og minimalistisk.

Her er Nettavisens nye luksus-satsning!

Dette er landets flotteste suiter:


Suite Nr. 714

HOTEL BASTION
OSLO
Morten Mørch ville lage verdens beste hotell og reiste jorden rundt for å søke inspirasjon. Resultatet er Hotell Bastion. Suitene, og alle rommene for den saks skyld, er individuelt innredet av interiørdesigner Anemone W. Våge. Mørcks innkjøpte effekter fra alle verdens hjørner setter et individualistisk preg på suitene.

Den største av Bastions 11 suiter, nr. 714, har eget bibliotek, stue, soverom, to bad med boblebad og fossefallsdusj.

LXUS-faktor: Føl deg som en verdensvant globetrotter på dette gentlemanshotellet. Dette ville vært Sherlock Holmes stamsuite.
Størrelse: 70 KVM
Pris per døgn: 9 995 kr
Veidungsuiten

CLARION COLLECTION HOTEL HAVNEKONTORET
BERGEN
Veidungsuiten i Bergen er vernet av byantikvaren og oppkalt etter byggets eier. Havnekontoret er, som navnet antyder, Bergens gamle havnekontor. Suiten er på 100 kvm og består av flotte treutskjæringer, mørkt tre og klassiske møbler.

LXUS-faktor: Nyt et glass god cognac foran den flotte italienske marmorpeisen.
Størrelse: 100 KVM
Pris per døgn: 15 000 kr
Millenniumsuiten

GRAND HOTEL
OSLO
Ærverdige Grand Hotel ble grunnlagt i 1874 og har siden den gang huset flere tusen store personligheter. Tross hotellets lange historie er Grand Hotels flotteste suite forholdsvis ny - den ble åpnet i anledning år 2000 - derav navnet Milleniumsuiten. Suiten har blitt bebodd av storheter som Oprah Windfrey, Elthon John, Robbie Williams og Mick Jagger. Listen er lengre.

LXUS-faktor: Her er det ikke spart på interiøret: Original kunst på veggene og persiske tepper på gulvene.
Størrelse: 152 KVM
Pris per døgn: 22 000 kr
Statholdersuiten

CLARION HOTEL ROYAL CHRISTIANIA
OSLO
I toppetasjen på Christiania Hotell finner du Statholdersuiten preget av skandinavisk, moderne design. En mezanin er med på å skape en åpen og stor følelse, som igjen forsterkes av de enorme skråstilte vinduene. Artister på Norgesbesøk bruker ofte denne til intervjuer og representasjon.

LXUS-faktor: Føl deg som definisjonen av suksess. Ungkarer drømmer om en mezanin som denne.
Størrelse: 180 KVM
Pris per døgn: 14 000 krExecutive suite

KRAGERØ QUALITY SPA & RESORT
KRAGERØ
Du kan knapt bo nærmere Kragerøidyllen. Det stilrene, enkle skandinaviske interiøret forsterker den rolige atmosfæren i omgivelsene. De hele 130 kvadratmeterne inneholder to soverom, to bad, eget kjøkken og stue.

LXUS-faktor: Den gjennomgående suiten har store vinduer. Du har Kragerøskjærgården på den ene siden og golfbanen på den andre.
Størrelse: 130 KVM
Pris per døgn: 4 580 kr
Penthousesuiten

HOTEL BRISTOL
OSLO
Når Bristol får storbesøk slår de sammen to av sine beste suiter, for eksempel Dronning Anna Katharina og Kong Christian IVs suite. Tilsammen blir dette 80 kvadratmeter med ren og skjær romantisk luksus.

LXUS-faktor: Sleng deg ned i den dype sofaen med fersk kaffe fra din egen espressomaskin. Daglig påfyll av ferske blomster.
Størrelse: 80 KVM
Pris per døgn: 10 000 kr
Continentalsuiten

HOTEL CONTINENTAL
OSLO
Hotel Continental ble kåret til Norges beste hotell av World Travel Hotel. En av deres beste suiter heter Continentalsuiten, og inneholder en hyggelig stue med lys salong og en eksklusiv spisestue og to soverom.

LXUS-faktor: På den store balkongen kan man nyte en privat frokost med utsikt over Aker Brygge og Oslofjorden.
Størrelse: 100 KVM
Pris per døgn: 11 550 kr
Penthouse

GRIMS GRENKA
OSLO
Grims Grenka er Oslos nyeste og største designhotell. Faktisk er ikke hele hotellet åpnet ennå. Blant annet er den beste suiten, Penthouse, fortsatt under utbygging. Vi har likevel klart å fiske ut spesifikasjonene på suiten og vi klarte ikke la være å ta den med på lista.

Suiten går over to plan med soverom, bad og garderobe nede og chillout-lounge og fullverdig “Maxi-bar” oppe.

LXUS-faktor: Ring resepsjonen og få opp en egen bartender til dine private drinkparties.
Størrelse: 70 KVM
Pris per døgn: 20 000 kr

Polarsuiten

RADISSON SAS OSLO PLAZA
OSLO
Den blåfrosne suiten er på ligger i hotellets 32.etg. Den inneholder to bad, eget møterom, stue, chillout lounge og soverom. I både soverommet og i stuen er det montert opp store flatskjermer. Gjester kan nyte medbrakt musikk da det er egen iPod dokkingstasjon knyttet til lydanlegget. På veggen henger originalkunst av Kåre Tveter. Polarsuiten har utsikt mot Ekeberg og Oslofjorden og Den Norske Opera og Ballet i Bjørvika.

LXUS-faktor: På veggen henger et vaskeekte isbjørn-skinn.
Størrelse: 75 KVM
Pris per døgn: 12 000 kr

Og så til slutt, den aller mest eksklusive suiten i Norge må være:

Kongesuiten:

RADISSON SAS OSLO PLAZA
OSLO
Norges flotteste suite må være Kongesuiten på Oslo Plaza. Dette er Skandinavias største suite. Her har storheter som Bill Clinton, Vlademir Putin, Sir Elton John, Kylie Minoque, Robbie Williams, Willy Nelson, Kathrine Zeta-Jones og Michael Douglas boltret seg på hele 350 kvm - alt på samme etasje.

Innhold: 3 soverom med bad, ett med badstue og jacuzzi, eget tjenesterom/sikkerhetsrom/annretnigskjøkken, 2 stuer, den ene med peis, den andre med flygel, 1 businesssenter m/kopimaskin/fax/internett/telefonsentral, komplett B&O souround system, orginalkunst/antikviteter/persiske tepper.

Ønsker du å leie suiten krever hotellets ledelse en skriftlig søknad.

LXUS-faktor: Utsikten fra Kongesuiten er Oslos mest ekstraordinære. Her ser du alt fra øst til vest: Ekeberg, Oslofjorden og Den Norske Opera og Ballet i Bjørvika og Holmenkollen
Størrelse: 350 KVM
Pris: 48 000 kr*Alle priser er oppgitt uten rabatter og i høysesong.

Kjenner du til suiter vi burde nevne? Tips oss

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.