RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

Dette er Norges største rockehelter

Sist oppdatert:
Norsk rock er ikke død, noe Michael Krohns nye prosjekt og Dum Dum Boys sine studioplaner beviser. Her er Norges største levende rockehelter.

1. Michael Krohn
Gjennom Raga Rockers, Kjøtt og nå Easy Riders er Michael Krohn en personifisering av norsk rock man skal lete lenge etter, spesielt etter at Joachim Nielsen forsvant til det store bandet oppe i skyene.

2. Kjartan Kristansen og Prepple Houmb
Det er umulig å la den ene komme over den andre, men frontmenneskene fra Dum Dum Boys deler andreplassen. Når plata kommer vil man kjempe om den gjeveste plasseringen.

3. Fredrick Beckstrøm
Du er ikke frontfigur, den rollen må nok Lars ta - men du er rockeren. Kanskje sammen med han du finner litt lengre ned på listen her.

4. Knut Schreiner
Enten du er med i Euroboys, Turboneger, Kåre & The Cavemen eller Black Diamond Brigade er du like kul. Respekt.

5. Mariann Thomassen
Mariann er en like kul vokalist i Surferosa som hun er DJ (en av de få norske DJs som underholder publikum mer enn å onanere i egen platesamling)

6. Jan Ove Ottesen
Når du til og med klarer å fikse det som soloartist vet man at man har med en skikkelig rocker å gjøre.

7. Lars Lundevall
Kanskje noe i skyggen av Lars og Fredrick, men det er nå tross alt denne Larsen som spiller gitaren på Kokken Tor - ingen andre.

8. Ronni le Tekrø
Gitaristhelter finnes det flere av i Norge, men ingen traktarerer gitarsoloen som deg.

9. Hank von Helvete
Større enn livet selv kan man kanskje kalle deg, og det er du også faktisk.

10. Torgny Adam
Vokalist i Amulet, og i lekeprosjektet Black Diamond Brigade. Det nærmeste en skikkelig heavyvokalist Norge noensinne har hatt.

11.Magnus Grønneberg
CC Cowboys sa takk for seg etter å ha gitt ut det geniale albumet Himmeltitter i 1996, men etter to soloplater var Grønneberg igjen på veien igjen med cowboyene til stor lede for publikum.

12.Bent Sæter
Motorpsycho er blant de norske tungvekterne. Akkurat nå er de aktuelle med cowboyboots og countryrock, og det funker ganske bra. Men mange venter fortsatt på det neste albumet fra Motorpsycho.

13. Kristopher Schau
I en tiårsperiode skapte han uansett god underholdning med Gartnerlosjen. Med bandet Cumshots fikk han den oppmerksomheten en skikkelig rocker fortjener etter at et par hadde sex for regnskogen under en konsert på Quart i sommer.

14. Sivert Høyem
Albumet Industrial Silence var nok til å sjarmere seg inn i norsk musikkhistorie. Madrugada har senere fulgt opp med to album til og Høyem har også fått tid til en soloplate som også tåler dagens lys.

15. Din helt?

Hvem har vi glemt? Hvem bør være med? Si din mening i Veggavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere