RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er også kvinnedagen

Tigging, romkvinner
Tigging, romkvinner Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Romkvinnene «feirer» dagen bak tiggekoppene. Nå vil Carl I. Hagen ha dem vekk.

GRØNLAND (Nettavisen): 8. mars er den internasjonale kvinnedagen, og dagen feires blant kvinner over hele verden.

Likevel; langt fra alle deltar i markeringen. På Grønland i Oslo sitter romkvinnene med tiggekoppene sine - som på en hvilken som helst dag.

I snøværet sitter tre romkvinner på den kalde asfalten, på en strekke på bare om lag 100 meter torsdag formiddag. Godt innpakket forsøker de å få noen kroner ut av de forbipasserende som haster forbi.

- Må forbys snarest
Men nå ønsker Frp-nestor Carl I. Hagen å få romkvinnene vekk. På kvinnedagen foreslår han at det innføres et tiggeforbud i Oslo.

- Vi kan ikke sitte stille lenger og se på at den organiserte tiggingen får vokse seg større, uttaler Hagen.

Hagen er gruppeleder for Frp i Oslo bystyre, og ønsker nå altså å komme den organiserte tiggingen til livs.

Han viser til at Kripos nylig har fastslått at utnyttelse til tigging kan ha et mye større omfang enn det som til nå er avdekket, og at særlig rombarn blir utnyttet av «kyniske bakmen».

- Politiet har sagt i lang tid at dette er organisert kriminalitet og da må politikerne våkne og vedta en lov som forbyr tigging snarest, sier Hagen.

- Ap må bli med oss
Hagen fremmer nå et forslag om tiggerforbud for Oslo bystyre.

- Siden Oslo er den byen som er hardest rammet, fremmer jeg nå et forslag i Oslo bystyre der kommunens politikere oppfordrer Stortinget og regjering å innføre et tiggeforbud. Det er mitt håp at dette forslaget kan få et bredt flertall og kan legge press på de partiene på Stortinget, sier han.

Han utfordrer samtidig Arbeiderpartiet

- Jan Bøhler, Oslo Aps medlem av justiskomiteen, har siden sommeren 2008 ønsket å bli kvitt de utenlandske tiggerne. Siden den tid har politiet flere ganger påpekt at den organiserte utenlandske tiggingen fører til kriminalitet og at dette er menneskehandel der også barn blir utnyttet. Sammen med Frp, som er for et tiggeforbud på Stortinget, har Ap flertall til å innføre en ny lov mot tigging, sier Hagen.

- Før sommeren
Han sier han forventer at Bøhler og Oslo Ap slutter å snakke om deres motstand mot den organiserte tiggingen, og støtter Frps forslag i bystyret.

- Sammen kan våre partier få vedtatt en lov før sommeren og gi politiet virkemidler til å slå ned på denne kriminaliteten i Oslo og resten av landet, sier Hagen.

Hva mener du om tiggingen i Norge? Si din mening i kommentarfeltet under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere