RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er Oldenborg

Sist oppdatert:
Vålerenga møter kristen kameratgjeng i cupen.

4. divisjonslaget Oldenborg har slått ut Lille Tøyen og Eidsvold Turn i NM-kvalifiseringsrundene. I årets første seriekamp spilte kameratgjengen uavgjort 1-1 mot Sagene.

I fjor tapte Oldenborg for Tippeliga-laget Kongsvinger i den første NM-runden.

Oldenborgs cupvideo fra 2010:

Oldenborg skirver følgende om seg selv i sin egen blogg:

Historien: I 1999 satt en gjeng MF studenter i en bil og bestemte seg for å gjøre noe med drømmen om å starte en klubb. Oldenborg Idrætsselskab ble navnet og et nytt lag var å se på Oslo himmelen. Det startet i det lille, men som årene gikk vokste klubben seg større. De fikk eget damelag, juniorlag, basketballag og volleyballag. I 2010 har Oldenborg 3 herrelag i fotball (3., 6., og 7. div), 1 damelag i fotball, 1 volleyballag for damer og et volleyballag for herrer. Totalt rett i overkant av 100 medlemmer. Oldenborg1 har vært eneste år tatt nye steg og fått inn solide forsterkninger. Det har blitt flere opprykk på de 11 årene, men opprykket til 3. divisjon kom først i 2009. Oldenborg ble nummer 8 i sin avdeling det første året.

Tilholdssted: Oldenborg er et studentlag eller en kompisgjeng fra alle deler av landet. Så geografisk hører vi egentlig ikke til noe spesielt sted i Oslo, selv om klubben rent offisielt er satt opp i Frogner Bydel. Likevel har laget i de aller fleste årene spilt hjemmekampene sine på Voldsløkka. Marienlyst ble hjemmebane ifjor, før vi nå setter kursen til Nye Frogner Stadion når den blir klar etter sommerferien.

Verdigrunnlaget: Oldenborg er bygd på kristne verdier og de har derfor IXTUS fisken som logo og Fil 4,13 som motto. Selv om det ikke er noe krav til medlemmene blir det praktisert en bønn før hver kamp. Vi prøver å være et annerledes lag når det kommer til holdninger og etikk. Likevel skal det sies at det ikke alltid er like lett i kampens hete. Men sånn er det å være menneske - man må prøve hele tiden!

Annerledeshet: Det er også mange andre ting som er spesielt med denne klubben. For det første er hele klubben bygget på dugnad. Oldenborg er utrolig avhengig av alle de ressurssterke medlemmene de har, og det gjør selvsagt også noe med miljøet og lagmoral. Alt må dekkes på egen regning - alt fra strømper til treningsleirer. Humor og selvironi står også sentralt i klubben, og det er ikke til komme fra at mange kjenner Oldenborg på grunn av dette.

Gyldenløvene: Er Oldenborgs egen fanskare. Ikke veldig stor, men likevel er det noen personer som følger laget tett. Det settes det selvsagt veldig pris på! Vi ser likevel et veldig stort utviklingspotensiale i Gyldenløvene og håper enda flere vil følge klubben fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere