RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er påskekrim-seriene

(BBC WORLDWIDE)
Sist oppdatert:
Allerede mandag starter TV 2 med sin «Arr i sjelen», og dagen etter følger NRK opp med en ny Sherlock Holmes-serie. Her kan du planlegge din krim-påske.

(SIDE2): Her kan du planlegge din krim-påske:

TV 2 MANDAG KL. 21.55
Det er TV 2 som åpner årets krimfest. På reklamekanalen blir det gjensyn med psykologen Dr. Tony Hill i Robson Greens skikkelse i nye episoder av den prisbelønnede serien «Arr i sjelen».

De to nye episodene av «Arr i sjelen» starter der påsken i fjor endte. Den ukonvensjonelle Dr. Hill assisterer fortsatt etterforsker Carol Jordan (Hermione Norris) i jakten av seriemordere i Nord-England.

Tony og Carol tror de står ovenfor en lett sak når de kommer over to mord som peker mot samme mannen. Problemet er at gjerningsmannen sitter i fengsel fra før. Kan han virkelig kontrollere alt fra innsiden av fengselet?

TV 2 ONSDAG KL. 21.55
TV 2 skilter med to krimserier denne påsken. Etter at Robson Green er ferdig overtar John Nettles, tidligere kjent fra «Bergerac». I serien «Mord og mysterier» har han hovedrollen som inspektør Barnaby, som må etterforske funnet av en død kvinne - som var hobbymaler sammen med Barnabys kone.

Barnaby blir fort tatt av saken, siden det var hans kone som fant liket av den drepte kvinnen. Han klarer likevel ikke å holde seg borte, og setter i gang sin egen hemmelige etterforskning.

NRK1 TIRSDAG KL. 21.30
NRK1 drar frem Sherlock Holmes fra glemselen denne påsken. Etter at to kvinner fra de fornemme sosiale lag i London blir funnet myrdet må den briljante Sherlock Holmes og hans assistent dr. Watson blir nødt til å bruke uortodokse metoder for å fange morderen før nok et offer dukker opp.

Overklassen er rystet over mordet på medlemmer av egen kaste, men er fast bestemt på å fortsette selskapelighetssesongen. Blant annet er et stort arrangement med kongen som en av gjestene like rundt hjørnet, og det er viktig å holde fasaden.

Det blir imidlertid vanskelig når den unge Georgina forsvinner, for så å bli funnet død i Thames et par dager senere. Hun er kledd likedan som det forrige offeret, og begge hadde en silkestrømpe i halsen. En seriemorder er løs.

NRK1 TORSDAG KL. 21.20
Også NRK1 byr på to serier i påsken. Etter at Sherlock Holmes forhåpentligvis har løst sin krimgåte overtar inspektør Foyle, den stillferdige tv-detektiven som har fått tilnavnet «den nye inspektør Morse».

I fjor påske fulgte i snitt 577 000 seere med på at han løste tøffe kriminalsaker, opplyser NRK på sine nettsider.

Som tidligere får Foyle god hjelp av sin assistent Paul Milner og sjåfør Samantha Stewart. Handlingen i påskens episoder utspiller seg våren 1941. Hver av de tre episodene har avsluttende historier. Episode 2 og 3 kommer langfredag og påskeaften.

I den første episoden skal vi til herregården Digby Manor som er blitt omgjort til spesialenhet for behandling av brannskadde soldater fra luftforsvaret. Eieren, sir Michael Waterford, er forvist til en gjestebolig sammen med sin husholderske, fru Roecastle. Han raser mot kirurgen Patrick Jamison som er hjernen bak opplegget.

Waterford er ikke den eneste som har innsigelser – sjefslegen ved sykehuset har sterke motforestillinger mot Jamisons ukonvensjonelle metoder. Snart skjer det merkelige ting ved Digby Manor, og kriminalsjef Foyle blir tilkalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere