RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er samme mann

Silikon forkledning
Silikon forkledning (REUTERS/Canada Border Services/Handout)
Sist oppdatert:
Mannen gikk på flyet som en gammel hvit mann, og forvandlet seg til en ung asiat på toalettet.

Her er den store snakkisen i Canada.

Den unge mannen har nå søkt asyl i Canada etter at han gikk på flyet i Hong Kong som en gammel hvit mann. Han brukte ID-papirene til en 55 år gammel amerikaner, men hadde nok overdrevet alderen noe.

I en tid da milliarder av kroner brukes til sikkerhet på flyplasser verden over, lurer mange nå på hvordan en ung asiat klarte å lure alle med falske papirer og en maske.

Face of
På vei fra Hong Kong til Vancouver gikk den gamle mannen på toalettet og forvandlet seg selv til en ung asiat. Så ble han arrestert.

Nå blir sikkerheten på Hong Kong International Airport, og internt i flyselskapet Air Canada gjennomgått for å sjekke hvordan falske personer kan ta seg om bord.

Samtidig undersøker man om det noen gang tidligere har vært lignende tilfeller av personer som forkler seg med silikonmaske.

Stor etterforskning
Immigrasjonsminister Jason Kenney i Canada sa fredag at sikkerhetsarbeidet «muligens må skrues opp et hakk». En talsperson for flyselskapet sier at «etterforskningen pågår og fakta har ennå ikke kommet på bordet», skriver The global and mail.

Byrået som passer på Canadas grenser har beskrevet den unge mannens forvandling og falske identitet som «helt utrolig». Nå er 56 agenter sendt utenlands for å lære opp utenlandske sikkerhetsfolk og ansatte i flyselskap i å avsløre silikonmasker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere