RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er skrekkgrillen

Sist oppdatert:
Nordmenns grillvaner kan både være ekle og farlige.

(SIDE2): - Folk er ikke flinke til å ta vare på grillen, sier grillekspert Bjørn Tore Teigen ved Opplysningskontoret for kjøtt.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Rust, kotelett som henger igjen på rista fra året før, sneiper som ligger igjen etter at grillen har blitt brukt som askebeger i løpet av vinteren, ustødige hjul og skruer som mangler er bare noen eksempler på hvordan vi behandler grillen vår, ifølge Teigen.

- Hadde du blitt invitert på middag til noen som laget mat på en sånn grill, så hadde du nok ikke satt pris på det, sier Teigen.

- Er risten rusten så bør du kjøpe en ny, det koster kun 49 kroner. Ellers kan du få en ny og grei grill til rundt 200 kroner, legger han til.

- Å bruke en grill som er i dårlig stand er ugreit. For det første setter maten seg fast. Og har du for eksempel ikke brett under, kan kull og glør dette ned på terrassen og det kan begynne å brenne.

Dyre griller
Samtidig påpeker Teigen at vi likevel har blitt noe flinkere når det gjelder vedlikeholdet, fordi vi kjøper stadig dyrere griller.

- Folk kjøper dyrere griller og er da flinkere til å bruke trekk og ta vare på den. Bruker du 15.000 kroner på en grill så ønsker du ikke at den skal bli møkkete.

LES SAKEN: Gull-grillene

HER KAN DU TA GRILLSJEKKEN:
Svarer du ja på alle punktene nedenfor er grillen din godkjent, ifølge Opplysningskontoret for kjøtt.

- Er grillen stødig og skrudd godt nok sammen? JA/NEI

- Er grillen vasket og vedlikeholdt? JA/NEI

- Er grillristen ren og klar til bruk? JA/NEI

- Kull: Er funksjonen for trekk/luft ok, og er det en oppsamling for kull under grillen? JA/NEI

- Elektrisk: Er ledningen med støpsel hel og uten skade? JA/NEI

- Gass: Er slangen uten sprekker, og er koblinger/slangeklemmer skrudd riktig til? Lukt etter gasslekkasje, og test med såpevann om alle koblinger er tette. JA/NEI

HVA SLAGS GRILLTYPE ER DU? Er du en heavy-griller?

Følg med på siste nytt innen helse og trening her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere