Dette er stylistens favorittjakker

ANETTE OUSDAL har spesielt tro på striper og ruter denne sesongen,

ANETTE OUSDAL har spesielt tro på striper og ruter denne sesongen, Foto: Ida Klokk ( Side2 )

Det beste er at de holder deg god og varm også.

(SIDE2): Når det kommer til høst og vinter er jakken det viktigste plagget i garderoben.

Siden den jakken du kjøper i høst med sannsynlig kommer til å være med deg helt til neste vår, kan det vært lurt å investere i en jakke som du er skikkelig fornøyd med - og som sier noe om deg og din personlige stil.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Derfor har vi snakket med showroom koordinator og stylist hos This is PR, Anette Ousdal, for å finne ut av hva man burde satse på nå.

Selv om du ikke ønsker akkurat disse jakkene, så kan du i alle fall få med deg litt inspirasjon til neste gang du skal ut og shoppe.

Hverdagskåpe i vattert stoff
(Lindex, pris: 999,-)

Det vatterte stoffet gir assosiasjoner til britisk overklasse, og har vært populær de siste sesongene.

- Denne er lang og deilig, og er en fin arbeidsjakke. Beltet i livet gir den en feminin silhuett, og er en stilig detalj. Fargen er en slags skinnende grå-brun, og metallisk er jo veldig hot akkurat nå. sier Ousdal til Side2.

En vattert jakke i skinnende stoff, er et statement i seg selv, og trenger egentlig ikke mye tilbehør.

- Hvis jeg skulle brukt denne på jobb hadde jeg brukt den samen med jeans og noen kule ankelstøvletter. Jeg kunne også brukt den sammen med et skjørt, og en stor, deilig strikkegenser. Jakken gjør mye ut av seg selv, så jeg ville valgt helt enkle ting å bruke den sammen med.

Bikerskinnjakke
(MQ, pris: 699,-)

Skinnjakken går aldri av moten.

- Alle jenter må ha en stilig skinnjakke. Jeg liker spesielt krokodilleskinnsdetaljen på dette plagget. Denne er perfekt å bruke når det går mot kaldere tider. Du kan bruke den inne, med en kul topp under, og ute med en tykk strikkegenser, sier hun.

En bikerjakke er ganske røff, men for deg som ikke er så glad i deg stilen, kan du lett gjøre jakken mer feminin.

- Bruk et søtt skjerf til, og kanskje en stor 70-talls hatt. Et kort plisséskjørt, en stor strikkegenser og høye skoletter hadde vært pent.

Selv om alt går til svart, synes Anette at det er noen farger som gjør antrekket ekstra stilig:

- Plommerød, sennepsgult, knæsj rosa, og rødt. Du kan også bruke blått og brunt.

Fargesterk kåpe
(Lindex, pris: 899,-)

En jakke i knallrødt, kan være akkurat det du trenger for å friske opp den regntunge dagen.

- Denne jakken er i ekte ull, og gir god varme. Jeg synes det gjør seg med farger på høsten. Denne er trendy med dobbeltknepping og draperinger nederst. Det er et veldig feminint plagg. Den har også lavt liv og en rett form, som passer til 40-talls bølgen som kommer nå.

- Bruk den gjerne sammen med plommelilla, oransje eller leopardmønstrede tights.

Hvis du ønsker å gjøre antrekket mer rovka kan du bruke skinnbukser og boots. For deg som ønsker å holde stilen klassisk kan du bruke enkle bukser og vanlige pumps.

Sort pels
(Nina Jarebrink, pris: 6999,-)

En fuskepels i høst er nesten ikke til å unngå.

Tidligere kjentes syntetisk pels ofte veldig stivt ut, men nå merkes det at produsentene har blitt proffe på denne stoffkvaliteten.

- Jeg elsker at denne pelsjakker er A-formet, det gir den et veldig 60-talls preg, sier Ousdal.

- Til hverdags hadde jeg brukt den sammen med boots og jeans. På fest ville jeg brukt denne sammen med kule skinnbukser, og høye, spisse pumps. Kanskje en plain genser som ikke gjør for mye ut av seg, og et statement smykke. Jeg kunne også brukt den sammen med et kort skjørt, ankelstøvletter og en metallisk genser.

Saueskinnsjakke
(Bik Bok, pris: 499,-)

Saueskinnsjakken fra 70-tallet har kommet for å bli.

- Dette blir mest en hverdagsjakke for meg. Den er fin å ha på jobb når det er kaldt og guffent. Jeg liker at den har kule detaljer, for eksempel de rette lommene og glidelåsen på siden som går helt opp til skulderen. Du kan også brette kragen helt opp, så slipper du å bli kald i halsen.

- Jeg ville brukt denne jakken sammen med noe enkelt, jeans, strikkegenser og boots. Helst blå, slitte jeans med hull i. Eventuelt et par stilige slengbukser.

Når det gjelder farger, kan man gå to veier.

- Hold antrekket rent med naturfarger. Eller, siden fargen er mye softere enn svart, kan det være fint å sprite det litt opp med sterke farger. Du kan for eksempel bruke et knæsjfarget skjerf til.

Stor og god parkas
(Wesc, pris: 2399.-)

Hva mer kan man ønske seg enn jakke som holder deg varm, og samtidig holder stilen?

- En slik parkas er utrolig fint å ha når det blir kaldere. Den har deilig fôr i saueskinn, som er veldig trendy akkurat nå. Den er også ganske romslig og lang, så du får plass til en tykk strikkegenser under, sier Anette.

Hvis du ønsker et mer feminint uttrykk kan du snurpe den inn i sidene.

- Denne er veldig anvendelig, og du kan ta den over hva som helst. Svart går jo til alt.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Cape med detaljer
(Wiksén, pris: 3210,-)

En cape er et must. Når du skal kjøpe en cape, er det lurt å finne en med stilige detaljer.

- Dette er en cape som er veldig vid, og som henger veldig fint på. Fargene er veldig knæsje, og gjør jakken spennende, sier hun.

- Jeg ville ikke brukt skjørt til denne, men heller bukser, eller strømpebukser med en lang strikkegenser eller en ullkjole over. Jeg ser for meg denne sammen med skinnbukser og en veske som går på skrå over skulderen. Den passer også godt sammen med en stor 70-talls hatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.