RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er sunnere enn frukt

SJOKOLADE regnes nå som «supermat» ettersom den har et høyt innhold av antioksidanter.
SJOKOLADE regnes nå som «supermat» ettersom den har et høyt innhold av antioksidanter. Foto: Thinkstock
Sist oppdatert:
Nå kan du nyte godbiten med god samvittighet, mener forskere.

(SIDE2): Hersheys forskningssenter for helse og kosthold har sammenlignet mengden av antioksidanter i blåbær, tranebær, granatepler og andre acaifrukter, mot små sjokoladebarer på 40 gram, og kakao.

Forskning viser at mørk sjokolade inneholder mer helsebringende antioksidanter enn juice fra blåbær, tranebær og andre såkalte «superfrukter».

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Høyest innhold av antioksidanter
Forskerne mener at du ikke skal avstå fra din favorittsjokolade, ettersom den nå stiller i samme kategori som superfruktene, ifølge Daily Mail.

Britiske eksperter sier at selv om sjokoladebedrifen Hershey kan ha hatt sine egne motiver for studien, så er sjokolade faktisk bra for kroppen.

De små sjokoladebaren havnet på topp – med aller høyest innhold av antioksidanter, melder Chemistry Central Journal.

Antioksydanter er helsebringende på mange områder, men er kanskje mest kjent for å minske risikoen for hjertesykdommer, og å forebygge rynker.

Kakao havnet imidlertid nederst på listen. Der forsvinner antioksidantene i prosessen.

Helsebringende sjokolade
- Kakaobønner og mørk sjokolade burde regnes som en av superfruktene, sier doktor Debra Miller, som forfattet undersøkelsen.

Annen forskning har vist at bare en bit med mørk sjokolade (6,7 gram) minsker risikoen for hjertesykdommer med opp til en tredjedel.

Supermat er matvarer med svært høyt næringsinnhold, og skal ifølge de som har tro på konseptet gi kroppen en mengde mineraler og vitaminer som kroppen trenger. I USA har supermat lenge vært en populær trend, men også her i Norge har begrepet fått et stadig sterkere fotfeste.

LES MER:Sjokolade du ikke blir feit av

Spis med moderasjon
Tam Fry, fra The National Obesity Forum, har beskrevet forskningen som «litt moro».

- Det kan godt være at mørk sjokolade inneholder mer antioksydanter en frukt, men det handler om å moderere seg.

På grunn av den høye fett- og sukkermengden som finnes i sjokolade, så blir slankere oppfordret til å spise sjokolade kun som en del av en balansert diet – sammen med mindre sukkerholdig mat, som brun ris, frukt og grønnsaker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere