*Nettavisen* Nyheter.

Friske meninger

Dette er ukens mest leste Nettavisen-meninger

Hekser i Vardø, den norske legene jenny Ringnes i Seattle og prikker på asfalt i forbindelse med Blifritt byliv.

Heksebrenning i Vardø, en norsk barnelege i USA og hennes betraktninger omkring koronakrisen og Oslo kommunes prestisjeprosjekt Bilfritt byliv dannet grunnlaget for de mest leste meningene i Nettavisen i uken som gikk. Foto: Heiko Junge/Jørgen Berge (NTB scanpix/Nettavisen/privat)

Gikk du glipp av disse? Her får du en ny mulighet til å finne ut av hva som rørte seg på meningsfronten i Nettavisen denne uken.

1). Europas mest grusomme forfølgelser skjedde i Norge - og du har «aldri» hørt om dem

Elin Ørjasæters kommentar om de brutale hekseprosessene i Vardø, samt den lille og forblåste fiskerlandsbyens store mengder med gatekunst og spektakulære naturopplevelser, gjorde dette til ukens mest leste meningsinnlegg i Nettavisen.

Og om du lurer på hvor du skal legge årets sommerferie; vel, da bør du kanskje lese denne og la deg inspirere. Vardø er ganske rock´n roll.

2). Holdningen synes å være at andres penger er en utømmelig ressurs man bare skamløst kan forsyne seg av

Nettavisens faste kommentator, Kjell-Magne Rystad, mente ubeskjedent denne uken at Oslos prestisjeprosjekt, Bilfritt byliv, er totalt mislykket. Dette er ikke første gang han er kritisk overfor de som styrer i hovedstaden. Og det blir garantert ikke siste gang.

«Biltrafikken har gått ned i sentrum siden 2016. Noe annet ville vært svært overraskende, ettersom all gateparkering er fjernet og fremkommeligheten er kraftig redusert. Mer overraskende er det at også sykkeltrafikken og antall fotgjengere har gått noe ned – stikk i strid med målsetningene».

3). Her er kommuneledelsen som gir seg selv ekstra overtid i korona-dugnaden

Sjelden har det vært enklere å bruke begrepet «umusikalsk» om et vedtak gjort i en stor, norsk kommune, skrev Nettavisens redaktør og kommentator Erik Stephansen.

Mens tusenvis av permitterte i privat sektor er blakke og venter på pengene sine, har lederne i Bærum kommune bevilget seg selv opptil 70.000 ekstra overtidskroner for å delta i «korona-dugnaden».

Ikke overraskende en mye lest kommentar hos Nettavisen i uken som gikk.

4). Klar tale fra norsk lege i USA: - Dette gjør meg søvnløs, forbanna og trist

Den norske barnelegen Jenny Ringnes lot Nettavisens lesere få ta del i hennes tanker og betraktninger rundt det å bo og jobbe i det området i USA som først ble rammet av Covid-19.

En sterk beretning som ble godt mottatt av Nettavisens trofaste leserskare.

«Barn blir ikke vaksinert og utsetter helsesjekker fordi media har skremt vettet av oss, slik at foreldre heller velger å utsette legebesøket - og også fordi familier har mistet jobb og helseforsikring og ikke har råd til legebesøk lenger».

5). Umoralsk hastverk å pløye eggdonasjon og tidlig ultralyd gjennom i Stortinget nå

Aldri en uke uten at Nettavisens menings-garantist nummer én havner på «Topp fem-listen». Gunnar Stavrums meninger går aldri stille i dørene. Ei heller i stortingsdørene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag