Et titalls missiler ble rettet mot Dnipro øst i Ukraina lørdag 14. januar da russerne gjenopptok sin bruk av langtrekkende missiler mot infrastruktur-mål.

Store deler av en flere etasjer høy boligblokk i Naberezjna Peremohy gate 118 ble lagt i ruiner, og dødstallene er stigende. Tirsdag kveld opplyser regionsdirektøren at 45 mennesker er drept. En 15 år gammel jente skal være blant ofrene.

Les også: Russisk avhopper i Norge frykter dødelige hevnaksjoner: – Han er redd

Som med de tidligere åtte bølgene av angrep siden 11. oktober i fjor har Russland i hovedsak forsøkt å ramme Ukrainas strømforsyning, skriver det britiske forsvarsdepartementet tirsdag.

Britene støtter opp om påstandene fra ukrainske myndigheter om at russerne ser ut til å ha brukt antiskipsmissiler av typen Kh-22 Burya (utviklet under sovjettiden og kjent under NATO-betegnelsen AS-4 Kitchen). Det var et slikt antiskipsmissil, sluppet fra et bombefly, som som etter alt å dømme traff leiligheter i sentrum av Dnipro og førte til et stort antall drepte, skriver britene.

– Dårlig til å skille ut urbane mål

Britene beskriver våpenet som "notorisk unøyaktig når det brukes mot bakkemål fordi radarstyringssystemet er dårlig til å skille ut mål i urbane områder.

– Lignende våpen har vært ansvarlig for andre hendelser med store sivile tap, blant annet angrepet mot et kjøpesenter i Krementsjuk 27. juni i fjor, heter det i britenes etterretningsrapport.

Les: Fratar Putin et trumfkort: – Et av landets fremste våpen

Påtalemyndigheten i Ukraina skal ha identifisert det russiske bombefly-regimentet ansvarlig for å ha sluppet Kh-22-missilet som rammet boligblokka, skriver The Kyiv Independent. Ifølge avisa skal det være den samme militære enheten som sto bak da kjøpesenteret i Krementsjuk ble truffet.

Dette er russernes Kh-22-våpen, som skal ha blitt benyttet i Dnipro:

Ifølge britene er det mye som tyder på at russerne har store vanskeligheter med å identifisere sine mål i Ukraina.

Avisa The Kyiv Independent trekker også paralleller mellom Dnipro-angrepet og bombingen av Borodianka i Kyiv-regionen i mars i fjor og missilangrepet mot Tsjasiv Jar i Donetsk-regionen i juli.

Militæranalytikeren Rob Lee er blant dem som har delt bilder av det som skal være missilnedslaget på boligblokka filmet gjennom et bilvindu et stykke unna. Se video her:

Les også: Fremmedkrigeren Sandra vil ha russer ut av Norge: – Han fortjener ikke å være på norsk jord

Og Eksperten har ikke hørt om lignende: – Vi vet det er gnisninger der