RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Teknofil.no)

Dette er våre 10 favoritt-mobiler

Her er redaksjonens toppliste akkurat nå.

[Mobilen.no]: Mobilnyhetene har stått i kø den siste tiden, og alt tyder på at 2010 vil bli et veldig spennende mobilår.

Her er Mobilen-redaksjonens favorittliste med spennende mobiler som er nye i butikk eller rett rundt hjørnet.

hd-mini
hd-mini

HTC HD Mini

La deg ikke lure av den lille størrelsen, HD Mini er en skikkelig kraftpakke. Mobilen er liten og sjarmerende, med omtrent samme utseende som HTC HD2. Men slankingen har kostet. Prosessoren er enklere, batteriet er mindre og kameraet mangler lys, for å nevne noe.

Les hele testen av HTC HD Mini

nokia-x6
nokia-x6

Nokia X6

X6 skiller seg fra andre Nokia-modeller ved at den har fått kapasitiv skjerm, og en ny design. Utseendet er greit nok, men X6 er ikke en mobiltelefon folk snur seg etter på gaten. Som musikkmobil er det lite å utsette på X6. 16 GB er mye minne, og batterikapasiteten gjør at vi kan spille og spille i timesvis uten å være redd for at batteriet skal knele. Er batteriet fulladet skal vi i teorien kunne spille musikk i 35 timer.

Vår tester var likevel ikke helt imponert, du kan lese hele testen av Nokia X6 her.

sony-ericsson-elm
sony-ericsson-elm

Sony Ericsson Elm

Elm er Sony Ericssons nyeste mobil i Green Heart-serien. Dette er mobiltelefoner der produsenten fokuserer på miljøvennlige materialer. Under dekslene er imidlertid Elm en mobiltelefon med svært gode egenskaper, og teknologisk er Elm en av de mest avanserte standardmobilene som finnes.

Du kan lese test av Sony Ericssons miljømobil her.

htc-desire
htc-desire

HTC Desire

Dette er HTCs storselger for øyeblikket, Android-mobilen er utsolgt flere steder og har fått strålende kritikker.

Vårt totalinntrykk av HTC Desire er at den lever opp til navnet sitt. Telefonen er svært avansert, men likevel så enkel å bruke at den ikke krever noen større læringsprosess. Selv ”vanskelige” funksjoner som oppsett av trådløse nett og deling via Bluetooth er gjort enkelt på Desire.

Her er test av HTC Desire.

toshiba
toshiba

Toshiba TG01

Det er begrenset hvor lenge en mobiltelefon kan kalles en supermobil. For Toshiba TG01 er den grensen for lengst overskredet. Siden TG01 med sin Snapdragon-prosessor og store skjerm høstet lovord på Mobile World Congress i februar i fjor, er det kommet mange modeller som kan vise til det samme. Flere av dem har sågar langt mer å vise til enn TG01.

Men det betyr ikke at Toshiba TG01 er blitt noen dårligere mobiltelefon. Fremdeles er den en av de største og tynneste mobiltelefonene i sin klasse, og vi har knastet på Toshibas nye.

vivaz
vivaz

Sony Ericsson Vivaz

Designet på Vivaz skiller seg klart fra alt vi tidligere har sett fra Sony Ericsson, og på andre touch-mobiler også for den saks skyld. Vivaz markedsføres som videomobil som kan ta opptak i HD, og har et kamera med åtte megapikslers oppløsning.

Vår tester mente totalinntrykket er at Vivaz er en god kameramobil, men der HD fremstår mest som en gimmik. Hele testen av Vivaz finner du her.

htc-legend
htc-legend

HTC Legend

HTC Legend er en av de mest gjennomførte mobiltelefonene vi har hatt mellom fingrene. Den har ikke markedets største skjerm, men takket være den nye AMOLED-teknologien blir skjermbildet fargesterkt og kontrastrikt.

Her kan du lese hele testen av HTC Legend.

x10-mini
x10-mini

Sony Ericsson X10 Mini

X10 Mini er verdens minste mobil med Android, og lillebroren til Sony Ericsson Xperia X10 er en skikkelig råtass, størrelsen til tross. Vi vil tro X10 Mini blir en populær mobiltelefon, mye på grunn av at den skiller seg ut, har fornuftig pris og fikser de aller fleste oppgaver på en tilfredsstillende måte. Spørsmålet er hva som skjer når nyhetens interesse har lagt seg, og X10 Mini får konkurranse fra Xperia X10 Mini Pro, som har fremtrekkbart tastatur. Her kan du lese hele testen av X10 Mini.

ipad
ipad

Apple iPad

Ipad er kanskje ikke å regne som en mobil, men kommer med mobilt bredbånd og du kan også ringe med den om du installerer Skype eller lignende. Vi føler uansett at den fortjener en plass på listen.

Vår kollega Marius Røstad var førstemann i redaksjonen som fikk fatt i det mye omtalte lesebrettet, og tok med seg kamera hjem for å høyttidelig filme første utpakking av produktet. Det holdt på å ende i tårer, og enhånds utpakking blir ikke standard i redaksjonen framover. Her finner du hele vår iPad-test, her kan du se video av mediebrettets høytidelige utpakking.

gizmodo-iphone-4g-3
gizmodo-iphone-4g-3

iPhone 4

Hele mobilbransjen venter i spenning på Apples fjerde mobiltelefon. En rekke bilder og videoer har flydd rundt på nettet, men fasitsvaret får vi trolig først neste uke når Apple inviterer pressen til konferanse. Vi fikk imidlertid testet programvaren som kommer i nye iPhone den 7. juni, her ser du video av hvordan iPhone 4 kommer til å fungere. Her er også en oppsummering av ryktene foran iPhone 4-lanseringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere