*Nettavisen* Nyheter.

Dette er verdens dyreste hjem

Foto: INDRANIL MUKHERJEE (Afp)

Kostet seks milliarder å bygge, og 600 personer er heltidsansatt i husholdet.

28.11.10 08:21

Fredag holdt huseier, Indias rikeste mann, Mukesh Ambani, sammen med 80 inviterte gjester, innflyttingsfest i det moderne hjemmet i Mumbai.

Boligen som er på 27 etasjer, og er 174 meter, skal ha kostet 6 milliarder kroner å bygge, skriver Times of India.

Huset antas å være verdens dyreste hjem.

SE BILDENE AV HUSET NEDERST I SAKEN!

Skyhøy strømregning
I huset skal det blant annet være flere svømmebasseng med spa og gym, et bibliotek og en kino. I underetasjen er det et eget tempel.

På taket er det tre landingsplasser for helikoptre. Det er heller ikke mangel på parkeringsplasser for biler. I et seks-etasjers parkeringsanlegg er det plass til 160 biler.

Lokale aviser skriver at huset krever 600 personalmedlemmer for å vedlikeholdes, og ifølge Times og India, skal den første strømregningen ha vært på 7 millioner rupi, tilsvarende over 900.000 kroner.

- Underverk
En av gjestene skal ha omtalt skyskraperhuset som «det 21. århundrets Taj Mahal»

- Taj Mahal ble regnet som en av underverkene i verden, dette kommer til å bli - er jeg sikker på - et av underverkene i det moderne India, sier en av gjestene, forfatteren Shobhaa De, til BBC.

Ifølge Forbes, er 53 år gamle Mukesh Ambani verdens fjerde rikeste person, og være god for rundt 166 milliarder kroner. Ambani leder Indias største privateide selskap Reliance Industries.

Det overdådige huset står i stor kontrast til hvordan de fleste i Mumbai lever, og har skapt reaksjoner blant fattigdomsaksjonister. Halvparten av innbyggerne lever i slumområdene.

Se bilder fra innsiden av milliardærens bolig her!

Og se NBCs innslag om boligen under:

HTML EMBED

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

HTML EMBED
SlideShowPro({ attributes: { id: "album-3926", width: 550, height: 400 }, mobile: { auto: false }, params: { bgcolor: "#000000", allowfullscreen="true" : true }, flashvars: { xmlFilePath: "http://193.227.204.213/ssp_director/images.php?album=3926" } });

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.