Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Dette er virkelig ikke greit»

Foto: (Faksimilie Huffington Post (Skjermdump/Youtube))
Dette skjedde da moren puttet et rosa hårbånd på sin to år gamle sønn.

(SIDE2): Blogginnlegget om den amerikanske moren som tok med seg sin to år gamle sønn på matbutikken har fått massiv oppmerksomhet på sosiale medier.

Sønnens favorittfarge er rosa
Katie Vyktoriah er en hjemmeværende tobarnsmamma og blogger hos avisen Huffington Post.

I sitt siste blogginnlegg forteller hun om hvordan en tur til den lokale matbutikken ble til en svært så ubehagelig opplevelse.

«Min sønn Dexter er to år gammel. Han er den søteste «bråkmakeren» du kan tenke deg. Han er stor fan av Batman, Spiderman og Supermann. Han er en fantastisk storebror. Han pleide å være veldig sjenert, men har den siste tiden begynt å komme ut av skallet sitt. Han elsker å møte nye mennesker og roper gjerne ut et høyt «HEI!» da han møter ukjente», forklarer Katie.

Videre skriver hun at Dexters favorittfarge er rosa og at han elsker barnefiguren Dora.

Bloggeren forteller at hun tidligere i uka tok med seg sine to sønner til butikken «Walmart».

Før de hadde reist forklarer moren at hun måtte dra ut en stor bamse ut fra armene til Dexter. Dette førte til hyling og gråt, men Katie sier hun fikk roet ned sønnen etter noen få minutter. Da hun derimot forsøkte å fjerne et hårbånd med rosa blomsterpynt som sønnen hadde på hodet, skjønte hun fort at dette ville sette i gang nok et sinneutbrudd hos den lille.

«Jeg lot hårbåndet sitte på og tenkte hvem vil nå ta skade av det?» sier tobarnsmoren.

Da de hadde kommet til butikken forteller Katie at flere eldre damer vinket til toåringen som satt pent og rolig i handlevognen. To personer hadde til og med kommet bort til dem og sagt at Dexter var aldeles bedårende.

- J**** homse

Etter at de var ferdig med handlingen og den lille familien var på vei ut at butikken la Katie merke til to tenåringsjenter som fniste.

- Er det en jente eller gutt? spurte den ene jenta.

- Det er en gutt, hadde moren svart rolig mens jentene fortsatte med fnisingen.

Så skriver Katie:

«Helt plutselig hørte jeg en voldsom stemme bryte ut «ER DET EN GUTT?». Dette var en stor mann med bustete skjegg i en militærmønstret singlet og kraftige arbeidssko uten lisser. «Ja» sa jeg og fortsatte å smile».

Deretter, helt uten forvarsel, skal mannen ha grepet tak i hårbåndet, revet det av Dexters hode og slengt det ned i handlevognen.

- Du kommer til å takke med senere, lille mann, skal mannen ha sagt samtidig som han lo og dultet borti toåringen.

Dette fikk moren til å reagere.

«Nei! Hvis du rører min sønn igjen vil jeg kutte av deg de j**** hendene dine», skal Katie ha svart og skriver følgende i blogginnlegget:

«Mannen gryntet til meg og så ekkelt på oss begge: «Sønnen din er en j***a homse. En dag kommer han til å bli skutt for nettopp det», var svaret jeg fikk.»

- Mannen mener han var morsom

Katie forklarer at hun stod der med knyttede never og at hun ristet i hele kroppen. Da hun så at mannen forsvant ut av butikken knakk hun sammen.

«Jeg kjempet for å holde tilbake tårene samtidig som jeg forsøkte å trøste Dexter. Ikke én person sa eller gjorde noen ting, selv om det var flere som hadde sett episoden fra køen de stod i foran kassaapparatet. La meg gjenta: Dexter er TO ÅR GAMMEL. Jeg var på butikken med en toåring og en fem måneder gammel baby og barnet mitt hadde blitt både verbalt og fysisk angrepet av en mann. Og ingen gjorde noenting.»

Bloggemammaen sier at hun hadde tenkt til å anmelde episoden til politiet, men at hun tviler på at de hadde gjort noe eller i det hele tatt funnet den aktuelle mannen.

«Det har nå gått 24 timer og jeg har fått så utrolig mange støttende kommentarer på Facebook. Jeg har roet meg ned. Jeg er nå i stand til å se på hele situasjonen med objektivitet, men likevel mener jeg at det som skjedde er så utrolig feil. En ukjent mann fjernet en ting som min sønn hadde på seg. Det spiller ingen rolle om dette var et rosa hårbånd eller ikke - dette er aldri OK. Mannen var i fysisk kontakt med mitt barn uten min tillatelse. Han mente han var morsom. Jeg mener ikke det. Han snakket nedsettende om min sønn og mannen sa at Dexter fortjener å dø. Hvordan kan noe av dette være greit?»

Dømmer ingen
Katie skriver at denne mannen mest sannsynlig lider av homofobi, noe hun mener er ille nok, men at det å antyde seksuliteten til en toåring bare er helt latterlig.

«Å tro at du kan lære et barn til å være noe han eller hun ikke er, er helt utrolig. Jenter kan leke like mye med biler og spille baseball som gutta gjør. Og guttene kan synes det er morsomt å prøve klærne til mamma, eksperimentere med sminke og så videre. Alt er nytt og spennende for et barn, de lærer stadig noe nytt ved å prøve nye ting. »

Bloggeren påpeker at hun og hennes mann Mark støtter all form for kjærlighet enten man er homofil, transeksuell, bifil og så videre.

«Dette er ikke noe som noen andre har noe med. Jeg dømmer ingen og vil heller ikke prøve å forandre noen. Hvis ett av mine barn vokser opp og sier at de for eksempel er homofil så vil ikke dette forandre mine følelser og min kjærlighet til dem.»

Til slutt skriver Katie at det aldri er greit å ta på eller røre et barn som ikke er ditt eget uten foreldrenes tilatelse.

Søndag ettermiddag har blogginnlegget på Huffington Post så langt fått over 7000 kommentarer og det har blitt delt 47,992 ganger på Facebook.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere