RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er værvinnerne i helga

Sommarøy i Tromsø kan fort bli en godt besøkt strand i helga.
Sommarøy i Tromsø kan fort bli en godt besøkt strand i helga. Foto: C.H (Visit Norway)
Sommeren er på hell, men her kan gradestokken nå 20 grader.

De som bor i vår nordligste landsdel stikker nok en gang av med det beste været. I Finnmark og Troms blir det meldt tørt og fint sommervær de nærmeste dagene.

- Dagtemperaturen vil her ligge på mellom 15 og 20 grader. Nordlendingene nord for Nordland er nok de store værvinnerne de nærmeste dagene og inn i helga, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Haakon Melhuus, til Nettavisen.

Temperaturene ligger over normalen for årstiden i denne landsdelen og ifølge Nordlys har det blitt hele 658,6 timer sol tilsammen i Tromsø i juli, juni og august.

Sjekk været der du bor her!

- Ganske fuktig
Flommen kom som julekvelden på kjerringa på Norges Vassdrags- og Energidirektorat i store deler av Sørøst-Norge denne uken. Flomfaren er ifølge meteorologen over i Sør-Trøndelag, men det vil fortsatt komme noe nedbør i de nordlige delene av Trøndelag og de sørlige delene av Nordland.

- Det blir nok ganske fuktig fremdeles, men utover torsdagen vil den tyngste nedbøren gi seg, fortsetter Melhuus.

Han understreker at selv om han melder byger i indre strøk av Sør-Norge og Nordland, og mer oppholdsvær langs kysten, er det ingen grunn til å pakke sammen badetøy og solkrem riktig ennå. Vanntemperaturen er tradisjonelt sett på sitt høyeste i august.

- Temperaturen for hele landet de nærmeste dagene vil ligge mellom 15 og 20 grader, men været er ustabilt og det er bygevær i vente. Så lenge det holder seg varmt i lufta, vil også vanntemperaturen holde seg varm, forklarer Melhuus.

Varslet 20-årsflom
Obs-varselet som Meteorologisk institutt gikk ut med tirsdag, gjelder fremdeles onsdag ettermiddag.

Økt nedbør i Nord-Trøndelag og i Nordland sør for sørlige deler av Helgeland vil føre til vannføringsøkning i flere vassdrag. Særlig utsatte vassdrag er Stjørdalselva, Verdalselva og Snåsavassdraget. Her ventes vannføringer opp mot 10- og 20-årsflom, skrev NVE i sitt foreløpig siste varsel tirsdag.

I Nordland ventes ikke vannføringer over 5-årsflom. Kraftig nedbør på allerede vannmettet jord fører til økt fare for løsmasseskred, spesielt i indre strøk av Trøndelag. Prognosene er følsomme for endringer i nedbørmengdene.

Disse varslene gjaldt for tirsdag og onsdag.

Fint til søndag
Det fine været i Troms og Finnmark skal holde seg helt til søndag.

Fredag er Vestlandet og østlige fjelltrakter mest utsatt for nedbør, men det er også fare for byger i Trøndelag og Nordland. Bygeværet vil fortsette for disse områdene inn i helga, men det kan også bli perioder med sol.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere