*Nettavisen* Nyheter.

Dette er Xperia X10 Mini pro

Foto: (Sony Ericsson)

Slideren Xperia X10 Mini Pro er en nedskalert utgave av Xperia X10 med fullt qwerty-tastatur.

En X10 Mini Pro er telefonen for deg som ønsker en liten telefon med qwerty tastatur, men som også har en touch-skjerm.

Telefonen er ikke mer enn 90.0 x 52.0 x 17.0 mm, og veier kun 120 gram, men gir mye tilbake til tross for disse tekniske målene.

Den tar blant annet 5 megapiksel bilder, og kameraet har en rekke funksjoner for enkel fullautomatisk fotografering. Du har også mulighet til å ta opp video, om du vil det.

GPS, MP3 og spill
A-GPS leveres med Google Maps og testversjon av WisePilot. Med WisePilot får Xperia X10 Mini Pro turn-by-turn navigasjon med stemmestyring.

X10 Pro har også en mediespiller som støtter de relevante filformatene. 3,5 mm lydutgang. Med et trykk på «Infite»-knappen samles musikk og musikkvideoer fra mobilen og eksterne kilder på nettet i en tråd.

Du får telefonen levert med spill ferdig installert. Nye spill kan lastes ned fra Sony Ericssons PlayNow-tjeneste eller tredjepartsleverandører, men dette eblir da betalingstjenester.

Minne og kapasitet
Xperia X10 Mini Pro blir levert med et 2 GB minnekort av typen MicroSD, men om ønsket kan man benytte minnekort på opptil 16 GB. Telefonen har 128 mb ledig intern lagringsplass.

Med 3G er taletiden oppgitt til 3,5 timer og en standbytid på 360 timer, mens med GSM er taletiden på 4 timer og standbytiden på 285 timer.

Programvare og OS
Telefonen leveres med Organisator (kalender, adressebok mm) og Google programvare (Gmail, Google Maps, YouTube m.fl.) Nye programmer kan ellers lastes ned fra Android Market eller PlayNow.

Navigasjonsprogrammet er WisePilot (testversjon).

Operativsystemet er Android 1.6 og brukergrensesnittet er Sony Ericsson UX med Timescape og Mediascape. Four Corner Control gir fire startknapper med dine mest brukte funksjoner.

Prosessoren er 600 MHz Qualcomm MSM7227

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.