*Nettavisen* Nyheter.

Dette får du til jul

Foto: Scanpix (Scanpix)

Går du rundt og lurer på hva du får til jul? Det trenger du ikke gjøre lenger, for vi har svarene.

11.12.06 07:41

Hos Ark på Egertorget i Oslo blir vi møtt av en smilende bokansvarlig Christina Elise Skagemo. Hun kan fortelle at Eli Hagen kommer til å fylle opp stor plass under årets juletrær. Det vil også Harald V og andre, innbundne biografier.

Dokumentar-år

- Det er dokumentar-år, sier Skagemo og legger til at høsten har vært utradisjonell i at de fleste store, som Anne Holt, Anne-Karin Elstad, Liza Marklund og Jan Guillot alle har lansert nytt materiale. En annen bok som fortsatt selger stort, og som definitivt kommer til å glede mange på julaften er Stieg Larssons ”Menn som hater kvinner”.

Når det gjelder skjønnlitteratur selger Frelseren av Jo Nesbø og ”Snø” av Orphan Pamuk godt hos Ark. Så det er også håp for de med sans for det dramatiske.

- Enhver sjel kjøper bøker, sier boksjefen, som selv ønsker seg Kolbein Falkeids ”Samlede dikt”.

Årets skive

Det er stille før stormen hos Free Record Shop på Egertorget i Oslo. Nestkommanderende Aniela Olaussen gjør seg og staben sin klar for innrykket, som hun regner med er rett rundt hjørnet. Hun kan fortelle at årets topp tre CD-er er Odd Nordstoga, Vamp og Bjørn Eidsvåg.

- Odd Nordstoga er det veldig mange eldre damer som har kjøpt, sier Olaussen.

Jan Werner, Tom Waits, Sissel og diverse samleplater har det også gått mye av. På samleplatefronten nevner Olaussen Gyldne Tider, She’s Fabulous, Absolute 2006 og Hits for Kids.

DVD og spill

Har du ønsket deg DVD er sjansene store for at du får Pirates of the Caribbean, Da Vinci-koden eller URO. For spillentusiaster med PC, er det store sjanser for at Sims 2 Dyreliv eller Need For Speed: Carbon skjuler seg bak papiret. For deg som sverger til PS2 er sannsynligheten stor for at deg kan glede deg over Need for Speed: Carbon, Singstar eller Buzz.

Deilige dufter

Hos Estetique på Steen og Strøm er julelukten fraværende og parfymeodøren tiltrekkende til stede. De tradisjonelle slagerne selger som alltid, både for ham og henne: gavesett med duft og tilleggsprodukt.

For jentene er CK, Viktor & Rolf og D&G, samt den nye duften fra Boss populære julegavekjøp.

Borte i herreavdelingen går det også en del gavesett, men det nye av året her er at det selges større mengder hudpleieprodukter enn tidligere.

- Mange yngre menn kan vente seg hudpleieprodukter under treet, sier avdelingsleder Kathrine Engblom.

Utover dette går det i dufter fra Prada, Versace, den nye ”Boss Selection”, ”Euphoria”, Dior og Burberry London.

Stereofil

Fra deilige dufter går turen videre til Sterofil i Grensen i Oslo. Her kan butikksjef Jens Magnus Østmo fortelle at du kan vente deg tre ting dersom du kjenner igjen julepapiret fra butikken deres: Tivoli-radio, Grado Headset eller Tivoli docking-stasjon til Ipoden.

Myke pakker

Julehandelen har definitivt tatt av hos KappAhl på Karl Johan i Oslo. Og skal vi tro assistrende butikksjef Bente Lill Haugen, kan mange vente seg ”mysklær i år”. Det går nemlig mye fra avdelingen BodyZone - undertøy og morgenkåper spesielt. Artikkelen det selges desisert mest av derimot, er korsett, så her er det vel duket for litt ekstra juleromantikk, skal vi tro salgstallene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag