*Nettavisen* Nyheter.

Dette får selv tøffe menn til å gråte på direkte TV

Et palestinsk barn som ble skadet i Israels angrep mot FN-skolen onsdag.

Et palestinsk barn som ble skadet i Israels angrep mot FN-skolen onsdag. Foto: Mohammed Abed (Afp)

FN-talsmann brøt sammen i Gaza-intervju. Se intervjuet her.

31.07.14 10:36

FN-tjenestemannen Chris Gunness brøt sammen i gråt da han onsdag ble intervjuet om situasjonen på Gazastripen på TV-kanalen Al Jazeera.

Intervjuet har gjort et sterkt inntrykk og blir nå spredt på sosiale medier.

Midt under intervjuet strekker ikke ordene lenger til for Gunness, som er talsmann for UNWRA, FNs organisasjon for palestinske flyktninger.

Begynner å hulke
Intervjuet ble gjort samme dag som minst 16 personer ble drept under et israelsk angrep mot en FN-skole i Jabaliya på Gazastripen.

- Rettighetene til palestinerne, også barna deres, blir fornektet, og det er forferdelig, sier Gunness, før han kremter, blinker hardt med øynene, legger hodet i hendene og begynner å hulke. En medarbeider kommer bort for å trøste ham før kameraet vendes bort fra Gunness.

Dødstallet på palestinsk side er nå steget til over 1300, de fleste av dem sivile. 56 israelske soldater og tre sivile er også drept.

249 drepte barn
Tallet på drepte palestinske barn nærmer seg nå 250.

- Siden i går har det offisielle tallet på drept palestinske barn økt med tre til 249. Det er en god del personer som ikke er identifisert ennå, og som fortsatt er i ruinene. Ut i fra hvem som etter all sannsynlighet var til stede da angrepene skjedde, forventer vi at tallet på drepte barn vil gå videre opp. Tallet på drepte FN-kollegaer er nå oppe i syv siden «protective edge» (Gaza-offensiven) startet, sier kommunikasjonsrådgiver i FNs barneforbund (Unicef), Helene Sandbu Ryeng, i en presseuttalelse tidlig torsdag.

Onsdag ble minst 17 personer drept og 200 såret i et israelsk luftangrep mot et marked i utkanten av Gaza by. Til sammen ble over 100 palestinere drept onsdag. Angrepet rammet et travelt marked i Shejaiya-området, opplyste talsmann for nødetatene Asharf al-Qudra. Området ligger utenfor Gaza by, nær den israelske grensen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Chris Gunness bryter sammen i gråt på TV. Foto: Faksimile (Al Jazeera)

- IDFs mål er uforandret
Den israelske hæren (IDF) vil imidlertid fortsette offensiven så lenge Hamas fortsetter å sende raketter mot israelske mål.

- IDFs mål er uforandret. IDF ble beordret av den israelske regjeringen til å eliminere den kontinuerlige terrortrusselen mot Israel. Likevel har Israel godtatt eller initiert seks våpenhviler de siste tre ukene. I går ettermiddag har Israel innført en ensidig humanitær våpenhvile, men terrorgruppene ledet av Hamas har nektet å delta og har anvendt våpenhvilen til å utvide angrepene mot Israel, sier talsmann for IDF, Bjørn Hermann, i en presseuttalelse.

- 140 raketter mot Israel
Det siste døgnet har det blitt avfyrt 140 raketter fra Gazastripen mot Israel. Ifølge Den israelske hæren var det 81 raketter som slo ned i Israel, ni raketter ble skutt ned mens 50 raketter traff områder på Gazastripen.

Samtidig har israelske luftangrep tatt ut 80 mål på Gazastripen som IDF hevder var terrorrelaterte. Israel nekter for at de utfører målrettede angrep mot sivile.

- IDF gjør en usedvanlig innsats for å unngå slik skader. Som kjent for de som er på Gaza, er medlemmene til Hamas og de andre terrororganisasjoner for det mesteparten sivilt kledd. I de fleste tilfeller utfører disse gruppene rakettangrep mot Israel og kriger mot IDF styrker fra blant Gazas sivilbefolkning, sier Hermann.

Klikk på bildet for å forstørre.

En palestinsk gutt som ble drept i det medisinske personell var et israelsk luftangrep på en markedsplass på Gazastripen onsdag. Foto: Finbarr O'reilly (Reuters)

Intervju med FN-tjenestemannen Chris Gunness.

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.