- Eiendommer med spennende muligheter, sier Statsbygg, som har lagt ut Arendal fengsel og Hof fengsel for salg.

- Vi legger ikke noen føringer på hva disse eiendommene skal brukes til. Det får kjøpere finne ut av, i dialog med kommunene som er reguleringsmyndighet, sier spesialrådgiver Stig Pettersen i Statsbygg til Nettavisen. Det var NTB som først meldte om saken.

8,1 millioner kroner er prisantydningen til Arendal fengsel, som var i bruk som fengsel så sent som i fjor sommer. Eiendommen ligger sentralt i Arendal, rundt 1 kilometer fra sentrum.

Det gamle fengselet skal selges fordi Agder fengsel ble åpnet i sommer med 100 plasser i Mandal og 200 plasser i Froland. Da trengs ikke det gamle fengselet lenger.

Statsbygg opplyser at deler av fengselet ble bygget allerede i 1862 og at eiendommen kan regnes som en bevaringsverdig del av lokalmiljøet, men den er ikke fredet.

Hof fengsel har ingen prisantydning.

- Her får markedet vurdere, og så får vi gjøre en vurdering, sier Stig Pettersen.

Fengselet ble lagt ned i 2019 og ligger to mil nord for Holmestrand sentrum, i det som Pettersen beskriver som «landlige omgivelser» og som noen nok vil beskrive som usentralt.

Fengselet ble tatt i bruk som fengsel for promilledømte i 1972 og er kjent for verkstedet der innsatte har spikret utallige trepaller opp gjennom årene.

Eiendommen består av tre festetomter på til sammen 33.350 kvadratmeter, opplyser Statsbygg.

Bygningsmassen i Hof består av 19 bygninger på til sammen 7992 kvadratmeter, blant annet celle- og forlegningsbygg, administrasjonsbygg, garasjer, verksted, storkjøkken og matsal og undervisningsbygg.

- Har det kommet noen henvendelser eller bud?

- Nei, det er nok litt for tidlig. Disse er nylig lagt ut for salg, men de blir nok solgt, sier Pettersen.

- Det er eiendommer med spennende muligheter. Fengselet i Arendal ligger sentrumsnært og flott til. Hof har andre kvaliteter og en stor tomt.