RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette forventer Credit Suisse av ukens makronytt

Sist oppdatert:
Denne uken kommer det flere viktige makrotall fra USA som kan gi pekepinner på utviklingen i den amerikanske økonomien. Les hva økonomene i Credit Suisse First Boston forventer
Denne uken kommer det flere viktige nøkkeltall fra den amerikanske økonomien, tall som kan gi en pekepinn på hvilken retning den amerikanske økonomien tar i andre halvår og som derfor er av stor interesse for aksje, - rente og valutamarkedet.

Den sveitsiske storbanken Credit Suisse First Boston skriver i dagens morgenrapport om sine forventninger til tallene.

Torsdag kommer PMI indeksen, der innkjøpssjefene innenfor produksjonsbedriftene i USA har blitt spurt om hva de forventer av aktivitet fremover.

Credit Suisse forventer at indeksen vil stige til 57 i august fra 56,6 måneden før. Dette vil i så fall bli den sterkeste avlesningen i år, og økonomene mener at de vil signalisere at den økonomiske veksten i USA er robust inn i andre halvår. Credit Suisse sine forventninger til PMI tallene er også tilsvarende til konsensus.

Men også PMI-indeksen for euroområdet vil være viktig å se på, mener Credit Suisse.

- Fallet i forrige ukes IFO-indeks (en indeks over forventningene til investorer i Tyskland. red. anm) antyder at den sterke aktiviteten i USA ikke nødvendigvis har blitt oversatt til sterkere tall i euroområdet. PMI-indeksen vil være den beste veiviseren til om dette er saken, skriver Credit Suisse.

Se opp for inflasjon

Credit Suisse har også sett nærmere på de månedlige sysselsettingstallene fra USA, som anses som verdens viktigste makrotall. Non-farm payrolls viser den første fredagen i hver måned hvor mange arbeidsplasser som er skapt utenfor landbrukssektoren.

- Vi venter en økning på 185.000 jobber, noe som er på linje med gjennomsnittsveksten det siste året. En av tingene en bør se nærmere på er gjennomsnittlig lønninger. Denne kom inn med en økning på 0,4 prosent forrige måned, og noe i nærheten i august-tallene vil være et klart signal om at stramheten i arbeidsmarkedet oversettes til sterkere inflantorisk press, skriver Credit Suisse.

Konsensus på payrollstallene er på 190.000 jobber, mens det er ventet en lønnsvekst på 0,2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere