RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette forventer meglerkjempene av Statoil og Hydro

Sist oppdatert:
iMarkedet.no har sett nærmere på hva analytikerne i Goldman Sachs' og Smith Barneys oljeteam forventer av de to viktigste selskapene på Oslo Børs
Statoil ble i dag nedgradert fra Kjøp til Hold av Citigroup SmithBarney, som følge av at aksjen har steget bra den siste tiden og at de forventer at momentet denne type aksjer har hatt i 2004 ikke vil være like sterk for 2005.

Samtidig beholder SmithBarney sin salgsanbefaling på Hydro-aksjen.

Meglerhuset mener at høyere kostnader og valutaendringer vil ramme oljeselskapene i 2005. SmithBarney mener at dagens multipler ikke kan forsvares fremover.

Goldman Sachs har kjøp

Meglerhuset Goldman Sachs sendte også i morges ut en rapport til sine kunder der de gjennomgår forventningene til resultatet for Norsk Hydro og Statoil for fjerdekvartal.

For Norsk Hydro forventer meglerhuset at selskapet vil legge frem et resultat før spesielle avsetninger på 12,222 milliarder kroner for kvartalet, noe som er en oppgang på 2 prosent fra meglerhusets tidligere estimater.

Goldman Sachs mener at 2,5 milliarder kroner som kommer fra valutagevinster "eliminerer" avskrivningsposten på 1,5 milliarder kroner fra aluminiumsverkene i Tyskland, som Hydro allerede har varslet om.

Samtidig senker Goldman Sachs forventningene noe innenfor lete- og produksjonsvirksomheten. For hele 2004 venter meglerhuset en inntjening per aksje på 39,36 kroner.

Goldman Sachs har en kjøpsanbefaling på Hydro med 550 kroner som kursmål.

Statoil

I Statoil kuttes inntjeningsestimatet fra 21,461 milliarder kroner i hele 2004 til 20,998 milliarder kroner. Årsaken er mindre produksjon enn ventet som følge av nedstengning av Snorre-feltet, vedlikehold ved Sincor og streiker. Dessuten har gassprisene ikke utviklet seg i takt med prisbildet for Brent-olje, noe som trekker ned.

Resultat per aksje estimeres i 2004 til 9,69 kroner.

Goldman Sachs velger heller ikke her endre på sin salgsanbefaling og har 87 kroner som kursmål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere